Κόσμος

Πρωτοφανής καύσωνας ετοιμάζεται να “σαρώσει” τα πάντα! Που θα φτάσει 40 βεθμούς η θερμοκρασία

Ένα πρωτοφανές σε ένταση και σε διάρκεια κύμα καύσωνα ετοιμάζεται να βιώσει την επόμενη εβδομάδα η Ευρώπη, σύμφωνα με πολλές μετεωρολογικές υπηρεσίες που επισημαίνουν ότι τα φαινόμενα αυτά θα πολλαπλασιαστούν λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Από τη Βρετανία μέχρι τη Γερμανία και το Βέλγιο, οι θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική και την Ισπανία θα ανεβάσουν τον υδράργυρο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τα χειρότερα όμως έπονται: η Τρίτη, η Τετάρτη, ίσως και η Πέμπτη, να είναι οι πιο ζεστές ημέρες του φετινού καλοκαιριού, με το θερμόμετρο να αναμένεται να φτάσει έως και τους 40 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ορισμένες περιοχές.

38 βαθμοί στην Γερμανία

Στη Γερμανία, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 37 βαθμούς την Τρίτη και τους 38 την Τετάρτη, πριν αρχίσει να υποχωρεί, σύμφωνα με την υπηρεσία Wetter Deutschland.

Σε “κίτρινο συναγερμό” έχει κηρυχθεί η Ισπανία από τη δημόσια υπηρεσία μετεωρολογίας (Aemet) για την Κυριακή. Σε πολλές βόρειες επαρχίες τα θερμόμετρα θα ξεπεράσουν τους 36 βαθμούς. Η Aemet προβλέπει “ένα καλοκαίρι πιο ζεστό από το σύνηθες”, όπως συνέβη και το 2018, όμως οι θερμοκρασίες θα είναι μικρότερες από εκείνες που είχαν καταγραφεί την τριετία 2015-17.

37 βαθμοί στο Βέλγιο

Στο Βέλγιο, που επίσης εκδόθηκε προειδοποίηση για κύμα καύσωνα, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι η θερμοκρασία θα φτάσει “το μέγιστο στους 34-35 βαθμούς”. Η Ελβετία αναμένει επίσης “θερμοκρασίες καύσωνα την επόμενη εβδομάδα”, που θα φτάνουν τους 36 βαθμούς την Τρίτη και τους 37 την Τετάρτη, σύμφωνα με τη MeteoSuisse.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η MetOffice προβλέπει “σφοδρές καταιγίδες” από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη. Οι καιρικές συνθήκες θα είναι “ζεστές, υγρές και ασταθείς”.

40 βαθμοί στην Γαλλία!

Η μισή Γαλλία εκτιμάται ότι θα γνωρίσει “έναν καύσωνα μέγιστης έντασης”, συγκρίσιμο με εκείνον του 2003, όπως είπε ο μετεωρολόγος Φρανσουά Γκουράν. “Αυτός ο καύσωνας φαίνεται ότι θα είναι χωρίς προηγούμενο για μήνα Ιούνιο”, συνέχισε ο Γκουράν, προβλέποντας την κατάρριψη πολλών ρεκόρ. “Από το 1947, μόνο ο καύσωνας της περιόδου 18-28 Ιουνίου 2005 ήταν εξίσου σφοδρός. Αυτός που περιμένουμε θα είναι πιο έντονος, χωρίς προηγούμενο”, τονίζει επίσης η Meteo-France.

Ο άγνωστος παράγοντας αυτού του καύσωνα είναι προς το παρόν η διάρκειά του: η Meteo-France προβλέπει “το ελάχιστο έξι ημέρες”, από τη Δευτέρα 24 Ιουνίου μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουνίου.

Από την Τρίτη και μετά η θερμοκρασία σε περιοχές της Γαλλίας θα ανέβει στους 35-40 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Ιράν - Συνεχίζονται για 5η μέρα οι κινητοποιήσεις
Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα πως ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν μέλος της παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Μπασίτζ, που αναπτύσσεται για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις
Ιράν
Ελβετία: Αυτό είναι το δημοφιλές μπαρ Constellation στο Κραν Μοντανά όπου έγινε η φονική έκρηξη – Λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια
Νεανικό μπαρ για μπύρες και χορό, όχι ιδιαίτερα πολυτελές - Έγινε ιδιαίτερα γνωστό τη δεκαετία του 1980, όταν φιλοξενούσε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου σκι
Το εσωτερικό από το μπαρ Le Constellation που πήρε φωτιά
Ελβετία: «Κερί γενεθλίων σε σαμπάνια» προκάλεσε την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν Μοντανά την Πρωτοχρονιά
Μεταξύ των θυμάτων και ξένοι τουρίστες - «Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όλο το νυχτερινό κέντρο πήρε φωτιά. Τρέξαμε όλοι έξω ουρλιάζοντας», αφηγούνται δύο νεαρές Γαλλίδες
Το θέρετρο Κραν Μοντανά στην Ελβετία όπου ξέσπσε η φονική έκρξη και πυρκαγιά
30
Τραγωδία στην Ελβετία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν Μοντανά - Ασφυξία στα νοσοκομεία με 100 τραυματίες
Οι ελβετικές αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης - Παραμένουν ακόμα άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη - Σε σοβαρή κατάσταση πολλοί από τους τραυματίες
Φονική έκρηξη σε μπαρ στο θέρετρο Κραν Μοντανά της Ελβετίας
14
«Ευχόμαστε να μην υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων στο Κραν Μοντανά» λέει το ΥΠΕΞ - Γραμμή βοήθειας
«Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν οι ελληνικές πρεσβευτικές αρχές στη Βέρνη, αλλά ακόμη δεν έγιναν γνωστά ούτε τα αίτια της πυρκαγιάς» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος
Έκρηξη στο Κραν Μοντανά