Κόσμος

Ψευδής καταγγελία; Πλήρωνε τώρα!

Η δημοτική αρχή του Σικάγο ζήτησε από τον ηθοποιό του Empire,Τζάσι Σμολέτ να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 130.000 δολαρίων για να καλύψει το κόστος της αστυνομικής έρευνας για τους «ψευδείς ισχυρισμούς» του ότι δέχθηκε ρατσιστική και ομοφοβική επίθεση.

Με επιστολή της με τίτλο «Αποπληρωμή εξόδων έρευνας για ψευδή καταγγελία στην αστυνομία» η δημοτική αρχή ζητά από τον 36χρονο ηθοποιό της τηλεοπτικής σειράς «Empire» να καλύψει το ποσό που δαπάνησαν οι αστυνομικές αρχές για τις έρευνες που διήρκεσαν εβδομάδες.

«Το Αστυνομικό Τμήμα του Σικάγο διεξήγαγε εκτενή έρευνα για την καταγγελία» ανέφερε ο νομικός σύμβουλος του οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης του Σικάγου Εντ Σίσκελ στην επιστολή που απέστειλε στους δικηγόρους του Σμολέτ. «Πάνω από είκοσι αστυνομικοί συμμετείχαν στην έρευνα επί εβδομάδες για να διερευνήσουν τις ψευδείς καταγγελίες και απασχολήθηκαν υπερωριακά» σημείωσε. Από τον ηθοποιό ζητείται να πληρώσει τα έξοδα εντός επτά ημερών για «να αποφύγει περαιτέρω νομικές ενέργειες».

Όλες οι κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού αποσύρθηκαν και το ποινικό του μητρώο είναι πλέον καθαρό, γεγονός που εξόργισε τον δήμαρχο του Σικάγο, Ραμ Εμάνουελ.

«Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια σε αυτόν τον άνθρωπο;» διερωτήθηκε ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης συνέντευξης Τύπου. «Πήρε τους νόμους και τους αναποδογύρισε» υπογράμμισε.

«Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη αποδόθηκε; Όχι» πρόσθεσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Σικάγο Έντι Τζόνσον. «Και νομίζω ότι αυτή σε αυτή την πόλη οφείλεται μια συγγνώμη» τόνισε.

Ο Τζάσι Σμολέτ είχε κατηγορηθεί ότι κατέθεσε ψευδώς στην αστυνομία ότι έπεσε θύμα ρατσιστικής και ομοφοβικής επίθεσης στο Σικάγο.

Ο 36χρονος Σμολέτ που έχει δηλώσει ανοικτά ότι είναι ομοφυλόφιλος, συνελήφθη στα τέλη του περασμένου μήνα με την κατηγορία της ψευδούς καταγγελίας στην αστυνομία.

Ο ηθοποιός υποστήριζε ότι δύο μασκοφόροι τού επιτέθηκαν ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, του φώναξαν ρατσιστικά και ομοφοβικά συνθήματα, τον περιέλουσαν με χλωρίνη, τον ξυλοκόπησαν και του πέρασαν μια θηλιά στον λαιμό. Η αστυνομία του Σικάγο ωστόσο δεν πείστηκε από την καταγγελία και τον κατηγόρησε ότι επειδή ήταν δυσαρεστημένος με την καριέρα του προσέλαβε ο ίδιος τα δύο αδέρφια, συναδέλφους του, Αφρομεριακανούς ηθοποιούς για να του επιτεθούν και τους πλήρωσε 3.500 δολάρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλαλούμ στο Ιράν με τα πυρηνικά: Ο Χαμενεΐ επιμένει πως νίκησε τον Τραμπ – Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Το Συμβούλιο των Φρουρών ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη διακοπή της συνεργασίας με τον ΔΟΑΕ - Αντιδρά Γαλλία και Γερμανία - Τι συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις Ιράν και ΗΠΑ για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης
Πυρηνική εγκατάσταση Φορντό - Ιράν 6
Σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» από Χάρβαρντ και Πανεπιστήμιο Τορόντο - Φοιτητές θα σπουδάζουν στον Καναδά αν δεν ανανεωθεί η βίζα τους
Εάν υπάρξουν περιορισμοί στην έκδοση βίζας, οι αλλοδαποί φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Τζον Φ. Κένεντι του Χάρβαρντ θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Σχολή Μανκ Διεθνών Υποθέσεων και Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο
Χάρβαρντ
CNN: Οι μυστικές συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Οι όροι της Ουάσινγκτον για τα πυρηνικά
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ τόνισαν στο CNN ότι έχουν υποβληθεί αρκετές προτάσεις με βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση το μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν, τον οποίο έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι χρειάζεται
Άνθρωποι περπατούν κοντά σε μια τοιχογραφία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εν μέσω της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ, στην Τεχεράνη