Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

«Ψήνεται» νέα συνάντηση μεταξύ Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν το 2022

Ρωσία ΗΠΑ
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Νέα συνάντηση θα έχουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ οι δυο ηγέτες αναμένεται να μιλήσουν και μέσω τηλεδιάσκεψης, πριν το τέλος της χρονιάς.

Όπως αναφέρει η ρωσική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη πηγές ο Τζο Μπάιντεν συνάντησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν τον περασμένο Ιούνιο στη Γενεύη, αλλά οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο εξαιτίας μιας σειράς ζητημάτων, μεταξύ των οποίων αυτά της Ουκρανίας και της Συρίας, καθώς και η φυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Στο ρεπορτάζ της Kommersant αναφέρεται πως οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει στις λεπτομέρειες ενός νέου γύρου συνομιλιών, όμως το προκαταρτικό σχέδιο είναι να πραγματοποιηθεί μια βιντεοδιάσκεψη μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς και να ακολουθήσει μια συνάντηση δια ζώσης νωρίς τον ερχόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν μια σειρά συμφωνιών, στις οποίες κατέληξαν κατά τη σύνοδο κορυφής της Γενεύης, ενώ οι συνομιλίες θα έχουν εκτεταμένη ατζέντα.

Το Κρεμλίνο γνωστοποίησε χθες, Τρίτη, στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει ακόμη σταθερό χρονοδιάγραμμα για ένα νέο γύρο συνομιλιών, όμως τόσο η Μόσχα όσο και η Ουάσινγκτον συμφωνούν ότι οι συνομιλίες αυτές χρειάζονται.

«Υπάρχει κατανόηση ότι χρειάζεται μια συνάντηση, ότι η επικοινωνία ανάμεσα στους δύο προέδρους θα πρέπει να συνεχισθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις