Κόσμος

Πυροβολισμοί στην Γαλλία! Πολλοί τραυματίες – Ανάμεσα τους ένα 14χρονο [pics]

- Συναγερμός στις γαλλικές Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ
- Τουλάχιστον πέντε πυροβολισμοί έπεσαν στην πόλη Λιλ κοντά στον σταθμό του μετρό Porte d’Arras
- Πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί - Ανάμεσα τους ένας 14χρονος 
- Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα
 

Λίγες ώρες μετά από την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, συναγερμός σήμανε και στην Γαλλία. Λίγο μετά από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) ακούστηκαν πυροβολισμοί στην πόλη Λιλ, κοντά στον σταθμό του Μετρό Porte d’Arra.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένοπλος άνοιξε πυρ ενώ ακούστηκαν τουλάχιστον πέντε πυροβολισμοί. Πολλοί είναι οι τραυματίες ενώ τουλάχιστον τρεις έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ανάμεσα τους και ένας ανήλικος μαθητής, μόλις 14 χρονών. Όλοι οι τραυματίες σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα έχουν πληγές σε όλο τους το σώμα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο. Ο δράστης αναζητείται ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε συμμορίες. Ωστόσο, οι Αρχές ερευνούν και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης γιατί έγινε κοντά στο σταθμό του μετρό. Από την άλλη, πρόκειται για μία πόλη η οποία έχει έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο, κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα γινόταν στόχος τζιχαντιστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα εντολή εκκένωσης στη Γάζα εν όψει χερσαίας επιχείρησης στου ισραηλινού στρατού - «Φύγετε τώρα», λέει ο Νετανιάχου
Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε τη Δευτέρα ακόμη μία πολυκατοικία στη Γάζα -την τέταρτη σε διάστημα 3 ημερών- η οποία θεωρείται το τελευταίο προπύργιο της Χαμάς στην περιοχή
ισραηλινό τανκ
Το παραλήρημα του Τραμπ για την ενδοοικογενειακή βία: «Αν κάποιος έχει καβγαδάκι με τη γυναίκα του, λένε πως διέπραξε έγκλημα»
Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας δεν θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις στατιστικές για την εγκληματικότητα. ισχυρίστηκε πως οι πολιτικοί αντίπαλοί του βάλθηκαν να παραφουσκώνουν τις στατιστικές για την εγκληματικότητα για να αμαυρώσουν την εικόνα του.
Ντόναλντ Τραμπ 1
Ο Εμανουέλ Μακρόν σε αγώνα δρόμου για να σώσει την πενταετία του μετά την πτώση της κυβέρνησης
Ο Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται αντιμέτωπος με μια αδύνατη εξίσωση: να βρει γρήγορα έναν πρωθυπουργό ικανό να κρατήσει τον δημοσιονομικό προσανατολισμό και να σώσει την πενταετία του αναλύουν η Figaro και η Le Temps
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουελ Μακρόν