Κόσμος

Ρέντσι: Ντροπή η Ειδομένη! Η Ελλάδα αξίζει βοήθεια

Να δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση ζήτησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι. Χαρακτήρισε ντροπή για την ανθρωπότητα τις εικόνες της Ειδομένης.

«Αν υπάρχει μια χώρα που δικαιούται να λάβει χρήματα για τον αριθμό μεταναστών που φιλοξενεί, αυτή είναι η Ελλάδα. Όταν κάποιος βλέπει τις εικόνες της Ειδομένης, πρέπει να ντρέπεται για την ανθρώπινη υπόστασή του», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός μιλώντας σε εκπομπή του Rai Uno.

«H συμφωνία με την Τουρκία έχει φέρει ένα κάποιο αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί διότι, αντικειμενικά, το μεταναστευτικό ρεύμα μειώθηκε. Με την Τουρκία πρέπει να επαληθεύσουμε και ένα μεγάλο θέμα: αν μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού της η συμφωνία αυτή μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζεται, όπως εύχομαι», τόνισε αναφερόμενος στη συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας.

Ο Ρέντσι θεωρεί, επίσης, ότι «δεν πρέπει πλέον να σπαταλώνται χρήματα της Ευρώπης σε τόσα προγράμματα που δεν είναι χρήσιμα» και δηλώνει ότι «θα πρέπει να δοθούν στην Αφρική, σε χώρες όπως τη Γκάνα και τον Νίγηρα».

Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη έγκριση των συμφώνων συμβίωσης για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, η οποία προκάλεσε την αντίδραση συντηρητικών καθολικών οργανώσεων και μέρους των επισκόπων Ιταλίας, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Είμαι χριστιανός καθολικός, αλλά ορκίστηκα στο Σύνταγμα και όχι στο Ευαγγέλιο. Ήξερα ότι θα υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις και σέβομαι, επίσης, όποιον δήλωσε πως διαφωνεί με τον νόμο».

«Όταν ένας νόμος, όμως, είναι σωστός, πρέπει να τον ψηφίσεις, έστω και αν κάποιοι εναντιώνονται στην έγκρισή του», είπε στην συνέχεια ο Ματέο Ρέντσι.

Σε σχέση με το μέτωπο της οικονομίας, τέλος, δεσμεύθηκε ότι «και το 2017 οι φόροι θα συνεχίσουν να μειώνονται», αλλά επιφυλάχθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, παρά μόνο όταν θα έχει στα χέρια του λεπτομερέστερα στοιχεία σε σχέση με την πορεία της δημόσιας οικονομίας της χώρας του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ραπάροντας, ο τραγουδιστής Μπαλέντρα Σαχ ορκίστηκε βουλευτής στο Νεπάλ και αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της χώρας
«Η καρδιά μου ξεχειλίζει από θάρρος, το αίμα μου βράζει, τα αδέλφια μου είναι στο πλευρό μου, αυτή τη φορά θα υψωθούμε ψηλότερα», τραγουδάει στο νικητήριο βιντεοκλίπ
Ράπερ - Νεπάλ
Ρούτε: Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει εδώ και καιρό την απειλή του πυραυλικού προγράμματος του Ιράν – Ρωσία, Βόρεια Κορέα και Κίνα συνεργάζονται στενά με την Τεχεράνη
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, απάντησε διπλωματικά σε σχέση με τα όσα έχει πει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη Συμμαχία
Μαρκ Ρούτε
Ένα εκατομμύριο Ιρανοί στρατιώτες έτοιμοι για χερσαία επίθεση από τις ΗΠΑ – «Δεν ξέρω αν θέλουμε τώρα συμφωνία» λέει ο Τραμπ – Για μη ρεαλιστική πρόταση μιλάει η Τεχεράνη
Το Ιράν μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί Χαργκ, υπό τον φόβο χερσαίας επιχείρησης των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει αεροπορικές επιθέσεις, χωρίς να πλήξουν ενεργειακές υποδομές
Ντόναλντ Τραμπ 5
Τραμπ για Μαδούρο: «Θα αντιμετωπίσει και άλλες κατηγορίες» – Ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία στη Νέα Υόρκη
Ο Νικολάς Μαδούρο κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ η σημερινή ακροαματική διαδικασία αφορά διαδικαστικά θέματα, πριν από τη διεξαγωγή της δίκης
Νικολάς Μαδούρο