Κόσμος

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά Eurovision: Δεν υπάρχει ούτε ένας φυσιολογικός άνθρωπος – Για αυτό η Τουρκία δεν συμμετέχει

Μηδέν βαθμοί από τον… Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Eurovision. Ο ηγέτης της Τουρκίας ισχυρίζεται ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού αποτελεί απειλή για τις οικογενειακές αξίες.

Νέο παραλήρημα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτή τη φορά για την Eurovision. Με δηλώσεις του τη Δευτέρα (20.05.2024), ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί τον διαγωνισμό τραγουδιού ότι ενθαρρύνει την «εξουδετέρωση φύλου» και απειλεί την παραδοσιακή οικογένεια.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, περιέγραψε τους συμμετέχοντες στην Eurovision ως «Δούρειους ίππους της κοινωνικής διαφθοράς» και είπε ότι η κυβέρνησή του είχε δίκιο που κράτησε την Τουρκία εκτός του πανευρωπαϊκού ποπ διαγωνισμού από το 2012.

Ήταν μία προφανής αναφορά στον Ελβετό τραγουδιστή Nemo που κέρδισε τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision νωρίτερα αυτόν τον μήνα με το «The Code», μία οπερατική ποπ-ραπ ωδή στο ταξίδι του τραγουδιστή προς την υιοθέτηση μιας μη φυλετικής ταυτότητας.

Ο 24χρονος καλλιτέχνης έγινε ο πρώτος «μη δυαδικός» νικητής του διαγωνισμού, που εδώ και καιρό έχει αγκαλιαστεί ως ασφαλές καταφύγιο από την LGBTQ κοινότητα.

«Σε τέτοιες εκδηλώσεις, είναι αδύνατο να συναντήσεις έναν κανονικό άνθρωπο», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, του οποίου το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έχει τις ρίζες του στο ισλαμικό κίνημα της Τουρκίας και του οποίου η κυβέρνηση έχει γίνει λιγότερο ανεκτική στα δικαιώματα LGBTQ τα τελευταία χρόνια.

«Καταλαβαίνουμε καλύτερα πως πήραμε τη σωστή απόφαση κρατώντας την Τουρκία έξω από αυτόν τον επαίσχυντο ανταγωνισμό τα τελευταία 12 χρόνια», είπε.

Ο Ερντογάν τη Δευτέρα κατήγγειλε, επίσης, ως «υπαρξιακή απειλή» και «καταστροφή» τη σοβαρή μείωση των ποσοστών γεννήσεων στη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, το Κρατικό Στατιστικό Ινστιτούτο της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι το ποσοστό γεννήσεων της χώρας το 2023 μειώθηκε σε 1,51 παιδιά ανά γυναίκα.

Ο Τούρκος ηγέτης καλεί εδώ και καιρό τις οικογένειες να αποκτήσουν τουλάχιστον τρία παιδιά.

πηγή: Associated Press

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Η Γαλλία «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Drones χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
5
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 9