Σάββατο, 1 Ιουν.
28oC Αθήνα

Ρόμπερτ Φίτσο: Νέα επέμβαση για τον Σλοβάκο πρωθυπουργό – «Παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, αλλά έχει τις αισθήσεις του»

Ρόμπερτ Φίτσο: Νέα επέμβαση για τον Σλοβάκο πρωθυπουργό – «Παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, αλλά έχει τις αισθήσεις του»

Σε νέα επέμβαση υποβλήθηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο μετά την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του και τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο Ρόμπερτ Φίτσο εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά έχει τις αισθήσεις του, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (17.05.24) ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμπερτ Κάλινακ, ο οποίος τον επισκέφθηκε, λίγες ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Σλοβάκου πρωθυπουργού.

«Υποβλήθηκε σε επέμβαση σχεδόν δύο ωρών», διευκρίνισε ο Κάλινακ στη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στο νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα (κεντρική Σλοβακία).

«Η κατάστασή του εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή. Θα χρειαστούν αναμφίβολα μερικές ημέρες για να δούμε πώς θα εξελιχθεί», είπε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με σλοβικά μέσα ενημέρωσης, οι γιατροί θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα (20.05.24) για να εκτιμήσουν την κατάσταση της υγείας του Ρόμπερτ Φίτσο και να συζητήσουν το ενδεχόμενο να μεταφερθεί για νοσηλεία από την Μπάνσκα Μπίστριτσα στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις