Κόσμος

Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ είναι αντίθετες στους στόχους υγείας του ΠΟΥ

Ο υπουργός των ΗΠΑ εκτίμησε ότι η διακήρυξη του ΠΟΥ αγνοεί «τα πιο επείγοντα προβλήματα υγείας», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια είναι αυτά
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα μέλη του ΟΗΕ να μην εγκρίνουν τη διακήρυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τις χρόνιες ασθένειες, με τη δικαιολογία ότι τάσσεται υπέρ της άμβλωσης και προωθεί «μια ακραία ιδεολογία του φύλου» καλεί ο Αμερικανός υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ.

Οι δηλώσεις του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ έγιναν στη διάρκεια συνεδρίασης του ΟΗΕ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, για «την πρόληψη και την αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών και την προώθηση της ψυχικής υγείας και ευημερίας».

Ο υπουργός των ΗΠΑ εκτίμησε ότι η διακήρυξη του ΠΟΥ αγνοεί «τα πιο επείγοντα προβλήματα υγείας», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια είναι αυτά.

Το κείμενο των 15 σελίδων, το οποίο έχει διαβάσει το AFP, δεν αναφέρεται στο δικαίωμα στην άμβλωση ούτε στην ιδεολογία του φύλου. Παρά την αντίθεση των ΗΠΑ, η διακήρυξη του ΠΟΥ αναμένεται να εγκριθεί από την πλειοψηφία των 193 χωρών μελών του ΟΗΕ τον Οκτώβριο.

Ο ΟΗΕ και οι υπηρεσίες του βρίσκονται στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο ξεκίνησε τη διαδικασία για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ.

Τη Δευτέρα ο Τραμπ συνέστησε στις έγκυες να μην χρησιμοποιούν παρακεταμόλη, συνδέοντάς την με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αυτισμού στα παιδιά, παρά την αντίθετη άποψη της επιστημονικής κοινότητας, και εξέφρασε αβάσιμες απόψεις για τα εμβόλια προκαλώντας την αντίδραση του ΠΟΥ.

«Τα εμβόλια σώζουν ζωές, το γνωρίζουμε αυτό. Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό», δήλωσε ο Ταρίκ Γιασάρεβιτς, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ.

«Έχουν σώσει αμέτρητες ζωές. Αυτό είναι κάτι που η επιστήμη έχει αποδείξει», πρόσθεσε, καλώντας τους ηγέτες να ακολουθήσουν τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στενά του Ορμούζ: Η «καρδιά» του πολέμου της Μέσης Ανατολής που δέχτηκε τα περισσότερα χτυπήματα – 20 νεκροί σε 68 «συμβάντα»
Αφού η συμφωνία Ουάσιγκτον-Τεχεράνης έγινε κομμάτια, η συχνότητα των επιθέσεων εντάθηκε και καταγράφεται κατά μέσο όρο ένα επεισόδιο κάθε σχεδόν τρεις ημέρες
στενα ορμουζ
Στο όριο το Ιράν μετά την απειλή των ΗΠΑ για «οικονομικό πόλεμο» – Πληθωρισμός 66% και νέος γύρος κυρώσεων
Οι χώρες που δεν συμμετέχουν στα αμερικανικά μέτρα είτε θα συνεισφέρουν «στην απομόνωση του Ιράν» ή θα υποστούν με τη σειρά τους κυρώσεις, ως ακόμη και έξωση από «το σύστημα του δολαρίου»
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Γιατί δεν ήρθε η οικονομική «D-Day»: Προειδοποιητική «βολή» των ΗΠΑ στο Ιράν με κυρώσεις – «Θα ανατινάζαμε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα»
«Οι ΗΠΑ δίνουν σε όλους την ευκαιρία να διορθώσουν την κακή συμπεριφορά τους» τονίζει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών αιτιολογώντας την απόφαση να μην επιβληθούν άμεσα οι οικονομικές κυρώσεις του Τραμπ
Ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
10
Αποκάλυψη Μπέντζαμιν Νετανιάχου για Ιράν: «Προσπάθησαν να δολοφονήσουν έναν από τους γιους μου»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε ποιος από τους γιους του στοχοποιήθηκε - ο Γιαΐρ ή ο Άβνερ - ούτε άλλες πληροφορίες σχετικά με την αναφερθείσα απόπειρα δολοφονίας
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις για το Ιράν και τους συμμάχους του – «Να κόψουμε κάθε οικονομική γραμμή ζωής που στηρίζει το τυραννικό καθεστώς»
Ο Σκοτ Μπέσεντ προειδοποίησε τους «διαμεσολαβητές» του Ιράν, να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο και να συναλλάσσονται με την Τεχεράνη
REUTERS 6