Κόσμος

Ρωσία: 280.000 άτομα κατατάχτηκαν στο στρατό το 2023 με επαγγελματικά συμβόλαια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περίπου 280.000 πολίτες έχουν εγγραφεί μέσα στο 2023, για επαγγελματική θητεία στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, όπως δήλωσε σήμερα, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Επισκεπτόμενος τη Ρωσική Άπω Ανατολή ο ίδιος είπε, ότι συναντήθηκε με ντόπιους αξιωματούχους προκειμένου να συνεργαστούν στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας.

“Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, από την 1η Ιανουαρίου του 2023, περίπου 280.000 πολίτες έγιναν δεκτοί στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων επί τη βάσει της υπογραφής συμβολαίων”, μέσα σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται και έφεδροι μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον Μεντβέντεφ.

Την προηγούμενη χρονιά, η Ρωσία ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την αύξηση του αριθμού του μάχιμου προσωπικού των ενόπλων δυνάμεών της κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 30% στο 1,5 εκατομμύρια μέλη.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, η υλοποίηση του οποίου γίνεται ακόμη πιο δύσκολη από τις βαριές, αλλά μη ανακοινώσιμες ρωσικές απώλειες στον πόλεμο της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο νοροϊός είναι ο πιο εύκολα μεταδιδόμενος ιός» λέει ο Γκίκας Μαγιορκίνης για το κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα με κρούσματα γαστρεντερίτιδας
«Είναι ένας ιός ο που αν μπει σε ένα μέρος, τους μολύνει όλους με προβλήματα γαστρεντερίτιδας, με διάρροιες και εμέτους. Τα κοινά αντισηπτικά δεν τον προλαμβάνουν, χρειάζεται πλύσιμο χεριών»
Το κρουαζιερόπλοιο Ambassador Cruise Line
Αγκάθι το ζήτημα της Ταϊβάν: Η σκληρή προειδοποίηση Σι σε Τραμπ – Το ζήτημα μπορεί να μας φέρει σε σύγκρουση
Παρά το μήνυμα συνεργασίας που έστειλαν στις εναρκτήριες δηλώσεις τους, ο Κινέζος πρόεδρος έδειξε τις «κόκκινες γραμμές» του - Η θέση της Κίνας και των ΗΠΑ για την Ταϊβάν
Σι Τζινπίνγκ τον Ντόναλντ Τραμπ