Κόσμος

Ρωσία: Ανησυχεί για πιθανή ουκρανική «πρόκληση» στη Ζαπορίζια

Την ανησυχία της εξέφρασε σήμερα (01.09.2022) η Ρωσία για το ενδεχόμενο μιας «πρόκλησης» από την Ουκρανία, εναντίον του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια.

Η Ρωσία και η Ουκρανία κατηγορούν η μία την άλλη σήμερα ότι προσπαθούν να σαμποτάρουν την αποστολή του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια που βρίσκεται στη νότια Ουκρανία, με την περιοχή σήμερα να βομβαρδίζεται και τη διεθνή ομάδα να έχει καθυστερήσει να φτάσει στον σταθμό.

«Ανησυχούμε για το ενδεχόμενο μιας πρόκλησης από την ουκρανική πλευρά, με δεδομένο ότι ο βάρβαρος και προκλητικός βομβαρδισμός δεν έχει σταματήσει», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον ΔΟΑΕ και επιθυμεί η αποστολή του να φτάσει στον πυρηνικό σταθμό.

Εκπρόσωπος του ΔΟΑΕ δήλωσε ότι η αποστολή περιμένει σε ουκρανικό σημείο ελέγχου έπειτα από νέους βομβαρδισμούς, αλλά παραμένει αποφασισμένη να φτάσει στον πυρηνικό σταθμό σήμερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ψήνεται» από κύμα καύσωνα η Νότια Ευρώπη – Έρχονται 47άρια σε Ισπανία και Πορτογαλία
Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία είναι οι χώρες που η κατάσταση θυμίζει καμίνι - Κόκκινος συναγερμός για 21 μεγάλες ιταλικές πόλεις, μεταξύ των οποίων Ρώμη, Μιλάνο και Τορίνο
Καύσωνας στο Παρίσι
2
Απόλυτος άρχων ο Ντόναλντ Τραμπ: Η Γερουσία του επιτρέπει να βομβαρδίσει το Ιράν χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου
Τα μέλη του Κογκρέσου πιέζουν να ενημερωθούν για τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στο Ιράν, καθώς και για την τύχη των αποθεμάτων ουρανίου υψηλού επιπέδου εμπλουτισμού της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ντόναλντ Τραμπ 1