Κόσμος

Ρωσία: Δεν θα διακόψουμε τις διπλωματικές σχέσεις με τις χώρες του ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ

 Το Κρεμλίνο δήλωσε πως γνωρίζει ότι ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ παρέχουν πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών τους στην Ουκρανία, όπως υποστηρίζει πως η Ρωσία δεν πρέπει να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις μαζί τους.

“Στις πιο έντονες στιγμές, χρειαζόμαστε διαύλους για διάλογο με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ απαντούσε σε ερώτηση για ένα σχόλιο της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα η οποία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ευθύνεται για την επίθεση με drones στη γέφυρα της Κριμαίας. Ήδη ανεπίσημα η Ουκρανία το έχει παραδεχτεί. 

“Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο συντονισμός είναι ανάμεσα στο καθεστώς του Κιέβου, την Ουάσινγκτον και έναν αριθμό ευρωπαϊκών πρωτευουσών και το ΝΑΤΟ”, είπε ο Πεσκόφ.

“Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσες πολλές πληροφορίες έρχονται από το ΝΑΤΟ και την Ουάσινγκτον στο Κίεβο σε μόνιμη βάση. Ως εκ τούτου, δεν έχουμε ψευδαισθήσεις εδώ”.

Όμως η ερώτηση ενός δημοσιογράφου σχετικά με το ενδεχόμενο διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με τη Δύση “δεν είναι σωστή”, λόγω της ανάγκης να διατηρηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι διαλόγου, είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Forbes: Ο Πιέτρο Παρολίν ξεπέρασε τους αντιπάλους του στις στοιχηματικές – Ραγδαία πτώση στις αποδόσεις μετά τον λευκό καπνό
Ο Παρολίν κατείχε σημαντικό προβάδισμα στις στοιχηματικές πλατφόρμες Polymarket και Kalshi, οι οποίες είναι νόμιμα αδειοδοτημένες στις ΗΠΑ, με πιθανότητες γύρω στο 70% και στις δύο πλατφόρμες για να εκλεγεί Πάπας
Ο Καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν