Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρωσία: Επίθεση με κόκκινη μπογιά στον διευθυντή της εφημερίδας «Νόβαγια Γκαζέτα»

Ρωσία: Επίθεση με κόκκινη μπογιά στον διευθυντή της εφημερίδας «Νόβαγια Γκαζέτα»

Ο Ρώσος δημοσιογράφος Ντμίτρι Μουράτοφ, ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης διευθυντής της ανεξάρτητης εφημερίδας «Νόβαγια Γκαζέτα», ανακοίνωσε απόψε ότι δέχτηκε επίθεση με κόκκινο υγρό μέσα στο τρένο.

«Ένας άγνωστος επιτέθηκε στον διευθυντή της Νόβαγια Γκαζέτα μέσα στο βαγόνι ενός τρένου» ανέφερε η εφημερίδα στο Telegram.«Έχυσαν λαδομπογιά με ασετόν σε όλο το κουπέ. Τα μάτια μου καίνε φριχτά. Στο τρένο από τη Μόσχα για τη Σαμάρα. Η αναχώρηση είχε ήδη καθυστερήσει 30 λεπτά. Θα προσπαθήσω να πλυθώ» ανέφερε ο ίδιος ο Μουράτοφ, στην ανάρτηση αυτή. Ο δράστης «φώναξε: Μουράτοφ, αυτό είναι για τους δικούς μας», πρόσθεσε.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες που προφανώς τραβήχτηκαν από τον δημοσιογράφο: η μία τον δείχνει να κοιτάζεται στον καθρέφτη, πιθανότητα στην τουαλέτα του τρένου, ενώ το κεφάλι, ο κορμός και τα χέρια του είναι καλυμμένα με μια κόκκινη ουσία. Η δεύτερη δείχνει το κουπέ του τρένου, πιτσιλισμένο με μεγάλη ποσότητα ενός κόκκινου υγρού.

Ο Μουράτοφ δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και συνέχισε το ταξίδι του, για να πάει στη μητέρα του. «Αναζητούμε τον εγκληματία που το έκανε», έγραψε στο Twitter ο Κίριλ Μαρτίνοφ, ο πρώην αναπληρωτής του Μουράτοφ στην εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις