Κόσμος

Ρωσία: Κόλαση πυρός προκάλεσαν νέες επιδρομές ουκρανικών drones σε στρατιωτικές βάσεις

Τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στοχοθέτησαν αεροσκάφη που την γλίτωσαν από την επιχείρηση «Ιστός της Αράχνης»

Λίγες μέρες μετά την ιστορική επιχείρηση «Ιστός της Αράχνης» κατά την οποία 117 ουκρανικά drones αναπτύχθηκαν μέσα από την Ρωσία και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη, οι Ουκρανοί χτύπησαν ξανά την ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Ειδικότερα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιτυχημένη επίθεση με drones χθες βράδυ (05.06.2025) ενάντια σε δύο αεροπορικές βάσεις στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων η κρίσιμη βάση Ένγκελς.

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον τρεις αποθήκες καυσίμων επλήγησαν στην ρωσική αεροπορική βάση Ένγκελς, στην περιοχή του Σαρατόφ, καθώς και η ρωσική αεροπορική βάση του Ντιαγκίλεβο, στην περιοχή του Ριαζάν.

 

«Οι Αμυντικές Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν προληπτική επίθεση. Εν όψει μαζικής εχθρικής επίθεσης, επλήγησαν εχθρικά αεροδρόμια και άλλες σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις», ανακοίνωσε το ουκρανικό επιτελείο μέσω του Telegram.

Την στρατιωτική αεροπορική βάση του Ένγκελς έχουν ως έδρα τα εχθρικά αεροσκάφη «που έμειναν μετά την επιχείρηση «Ιστός της Αράχνης» που πραγματοποίησαν οι Ουκρανικές Υπηρεσίες Ασφαλείας (SBU) το περασμένο σαββατοκύριακο κατά των ρωσικών αεροδρομίων.

Το αεροδρόμιο Ντιαγκίλεβο είναι βάση ρωσικών αεροσκαφών ανεφοδιασμού, μαχητικών αεροσκαφών και στρατηγικών βομβαρδιστικών, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Στην αεροπορική βάση του Ένγκελς, βίντεο, η αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει διασταυρωθεί, που δημοσιεύθηκαν από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν μεγάλη πυρκαγιά και πυκνά σύννεφα καπνού.

Ο τοπικός κυβερνήτης, Ρομάν Μπουράτγκιν, επιβεβαίωσε την νύκτα «πυρκαγιά σε βιομηχανική μονάδα» του Ένγκελς έπειτα από επίθεση με drones, χωρίς θύματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν ποντάρει στον Σεμπαστιάν Λεκορνού για να βγάλει τη Γαλλία από το πολιτικό αδιέξοδο
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναθέτει στον πιστό του συνεργάτη Σεμπαστιέν Λεκορνού την σχεδόν αδύνατη αποστολή να βρει έναν δημοσιονομικό συμβιβασμό και να αποτρέψει την κρίση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκόρνου
Μέλος εγκληματικής οικογένειας ο δολοφόνος της Ουκρανής Ιρίνα Ζαρούτσκα στη Βόρεια Καρολίνα - Νέα στοιχεία
Με πλούσιο ποινικό μητρώο ο πατέρας και τα αδέλφια του 35χρονου Ντεκάρλο Μπράουν Τζούνιορ, που δολοφόνησε την 23χρονη μέσα στο τρένο - Ο ίδιος είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος τουλάχιστον 14 φορές στο παρελθόν
Φρικιαστικό βίντεο από δολοφονία Ουκρανής στη Βόρεια Καρολίνα
7