Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρωσία: Νεκροί τρεις αστυνομικοί μετά από ανταλλαγή πυρών στον Καύκασο

Ρωσία: Νεκροί τρεις αστυνομικοί μετά από ανταλλαγή πυρών στον Καύκασο
Πηγή φωτογραφίας: Reuters (Αρχείου)

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με ένοπλους μαχητές στην Ινγκουσετία, στον Καύκασο. Την είδηση μετέδωσαν σήμερα (06.04.2023) τα πρακτορεία ειδήσεων στη Ρωσία

Η ανταλλαγή πυρών – σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη Ρωσία – σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (05.04.2023) στη διάρκεια «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» στην περιφέρεια του Μάλγκομπεκ, στον Καύκασο. Πληροφορίες των πρακτορείων ειδήσεων Ria Novosti και Interfax αναφέρουν ότι «ομάδα συμμοριτών», που είχε καταφύγει σε εξοχική κατοικία στο Ζιαζικόφ-Γιούρτ, άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών.

«Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν, οκτώ άλλοι τραυματίσθηκαν και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο», ανέφερε η πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Interfax.

Η επιχείρηση εξαπολύθηκε αφού ένοπλοι επιτέθηκαν στα τέλη Μαρτίου σε τμήμα της τροχαίας στα σύνορα ανάμεσα στην Ινγκουσετία και τη Βόρεια Οσετία, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.

Δείτε βίντεο:

Ρωσική δημοκρατία του Καυκάσου, η Ινγκουσετία συνορεύει με την Τσετσενία, η οποία στα χρόνια του 1990 και στις αρχές εκείνων του 2000 υπήρξε θέατρο δύο πολέμων ανάμεσα στη Μόσχα και αυτονομιστές που σταδιακά εξισλαμίσθηκαν.

Μολονότι έχουν γίνει πολύ σπάνιες, επιθέσεις με στόχο τις αρχές σημειώνονται ακόμη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις