Κόσμος

Ρωσία: Σήμα κινδύνου από τρίτο τάνκερ στα Στενά του Κερτς – Οικολογική καταστροφή από τα δεξαμενόπλοια που χτυπήθηκαν

Πλάνα με κηλίδες πετρελαίου και μαζούτ στις ρωσικές ακτές με τους τοπικούς κυβερνήτες να κάνουν λόγια για εκκενώσεις οικισμών

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024, τα τάνκερ Volgoneft-212 και Volgoneft-239, που μετέφεραν μαζούτ από την Ρωσία μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της Θάλασσας του Αζόφ μέσω των Στενών Κέρτς, αντιμετώπισαν πρόβλημα και υπέστησαν σοβαρές ζημιές λόγω καταιγίδας, με αποτέλεσμα να προσαράξουν και να χύσουν το φορτίο τους.

Πρόκειται για μια οικολογική καταστροφή που έγινε σήμερα (17.12.2024) αισθητή στην Ρωσία, με τον κυβερνήτη της νότιας περιφέρειας του Κρασνοντάρ να αναφέρει ότι μαζούτ και πετρέλαιο εντοπίστηκε κατά μήκος της ακτής μεταξύ των πόλων Τέμριουκ και Ανάπα, κοντά στο σημείο όπου χτυπήθηκαν τα τάνκερ.

Τα δύο ρωσικά δεξαμενόπλοια, με περισσότερα από 50 έτη λειτουργίας, μετέφεραν περίπου 9.200 μετρικούς τόνους (62.000 βαρέλια) πετρελαϊκών προϊόντων, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ενώ έχουν δημοσιευτεί πλάνα που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Ωστόσο, σήμερα (17.12.2024) ένα τρίτο ρωσικό τάνκερ, το Volgoneft-109, που ανήκει στην ίδια κατηγορία με τα δύο που βυθίστηκαν, εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε κοντά στο λιμάνι Καφκάζ.

Αναφορές ότι έχει υποστεί ζημιά και έχει προκληθεί διαρροή πετρελαίου δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Φλόριντα – «Θα έχουμε συμφωνία και θα είναι ισχυρή» είπε μπαίνοντας ο Αμερικανός πρόεδρος
«Είχαμε τις διαφορές μας αλλά έχουμε προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις, με τη βοήθεια του προέδρου θα προχωρήσουμε στην συμφωνία», είπε μπαίνοντας, ο Ουκρανός πρόεδρος
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ