Κόσμος

Ρωσία: Σχεδόν 24.000 κρούσματα και 800 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Η Ρωσία κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο σχεδόν 24.000 νέα κρούσματα κορονοϊού και για μια ακόμη φορά πολύ υψηλό αριθμό θανάτων από τη νόσο, 799.

Ωστόσο κάποιοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι αυτό το κύμα της πανδημίας στη χώρα, και κυρίως στη Μόσχα, ίσως να έχει περάσει την κορύφωσή του.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για τη διαχείριση της πανδημίας ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν στη Ρωσία 23.947 νέα κρούσματα σε ποσοστό 5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Στη Μόσχα αναφέρθηκαν 3.376 νέες μολύνσεις, πτώση 26% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε ότι οι αρχές ελπίζουν πως η επιδημία στη Μόσχα έχει περάσει την κορύφωσή της, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Συνολικά παρατηρούμε ότι υπάρχει μείωση στην εξάπλωση της νόσου», επεσήμανε χθες Παρασκευή. «Αυτό φυσικά είναι θετικό. Σημαίνει ότι περάσαμε την κορύφωση και ελπίζω ότι θα σημειωθεί περαιτέρω βελτίωση», σχολίασε ο Σομπιάνιν.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί στη Ρωσία – μια χώρα με περίπου 144 εκατομμύρια κατοίκους– 6.102.469 κρούσματα covid-19, ενώ 153.095 ασθενείς υπέκυψαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα