Κόσμος

Ρωσία: Τα Abrams και οι πύραυλοι ATACMS δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στην Ουκρανία, είπε ο Πεσκόφ

Η Ρωσία  δήλωσε σήμερα ότι οι μεγάλου βεληνεκούς πύραυλοι ATACMS και τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams και δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία καθώς δεν μπορούν να επηρρεάσουν την έκβαση του πολέμου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ερωτηθείς για το θέμα στην καθιερωμένη ενημέρωση είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν προσαρμοσθεί στην χρήση νέων όπλων στον πόλεμο στην Ουκρανία, το οποίο η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» (ΕΣΕ).

«Όλα αυτά δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να επηρεάσουν την ουσία της ΕΣΕ και την έκβαση της. Δεν είναι καμία πανάκεια και δεν υπάρχει κανένας τύπος όπλων που μπορεί να μεταβάλλει την ισορροπία δυνάμεων στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης Abrams έχουν φθάσει στην χώρα του. Η προμήθεια αυτών των τανκς ήταν ένα από τα πρωτεύοντα αιτήματα του Κιέβου προς την Ουάσιγκτον η οποία παρέδωσε τελικά τον Ιανουάριο περισσότερα από 30 άρματα μάχης.

«Θα καούν»

 «Τα άρματα μάχης Abrams είναι σοβαρά όπλα, αλλά θυμηθείτε τι είπε ο πρόεδρος για άλλα άρματα μάχης που κατασκευάσθηκαν σε μια άλλη χώρα» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ αναφερόμενος σε άλλα δυτικά άρματα μάχης τα οποία προμηθεύθηκε η Ουκρανία, στα οποία περιλαμβάνονται τα γερμανικά Leopards και τα βρετανικά Challengers.

«Λοιπόν και αυτά επίσης (σ.σ.: τα Abrams) θα καούν», τόνισε ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης.

Το Κίεβο επανειλημμένα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση Μπάιντεν να προμηθευθεί πυραυλικά συστήματα ATACMS (Army Tactical Missile Systems) για να βοηθηθεί η επίθεση και να πληγούν οι γραμμές εφοδιασμού, αεροπορικές βάσει και τα σιδηροδρομικά δίκτυα στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη.

Την περασμένη Παρασκευή το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, είχε μεταδώσει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενημέρωσε τον ομόλογό τους της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελέσνκι για το ότι η Ουάσιγκτον θα προμηθεύσει επίσης το Κίεβο με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS.

Ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα όσα μετέδωσε το NBC. Το Πεντάγωνο αρνήθηκε επίσης να πει εάν δόθηκαν στον Βολοντίμιρ Ζελέσνκι οι οποιεσδήποτε υποσχέσεις για τους πυραύλους ATACMS κατά την διάρκεια των συναντήσεων που είχε την περασμένη Πέμπτη στο Πεντάγωνο.

«Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να αυξάνουν την άμεση εμπλοκή τους στη σύγκρουση αυτή, αλλά φυσικά, κάθε φορά ο στρατός μας βελτιώνει τις δεξιότητες και τις τεχνικές του δυνατότητες για να αντιμετωπίσει αυτούς τους πυραύλους», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Η νοσταλγική σοβιετική πινελιά στο φούτερ «ΕΣΣΔ» του Λαβρόφ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε με φούτερ που έφερε τα γράμματα «CCCP», σύμβολο της Σοβιετικής Ένωσης, προκαλώντας σχόλια για τη σοβιετική νοσταλγία του Κρεμλίνου, σύμφωνα με ανάλυση του Politico
Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργέι Λαβρόφ, στην αλάσκα
The Times: Στο τραπέζι «μοντέλο Δυτικής Όχθης» για την Ουκρανία λίγο πριν τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν
Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα φέρεται να εξέτασαν ένα τέλος του πολέμου εμπνευσμένο από την ισραηλινή κατοχή στη Δυτική Όχθη, σενάριο που διαψεύδεται έντονα από τον Λευκό Οίκο
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν 1