Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρωσία: Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας απέτρεψαν επίθεση με drones στο διυλιστήριο πετρελαίου του Κρασνοντάρ

Ρωσία: Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας απέτρεψαν επίθεση με drones στο διυλιστήριο πετρελαίου του Κρασνοντάρ

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας κατέρριψαν drones την ώρα που τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσέγγιζαν το διυλιστήριο πετρελαίου Ίλσκι στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν σήμερα (28.5.2023) τοπικοί αξιωματούχοι.

«Ορισμένα drones προσπάθησαν να προσεγγίσουν την περιοχή του διυλιστηρίου Ίλσκι στο Κρασνοντάρ Κράι», ανέφεραν Ρώσοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε ανάρτησή τους στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

«Όλα τα drones εξουδετερώθηκαν, η υποδομή των εγκαταστάσεων δεν υπέστη ζημιές», πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι της Ρωσίας.

Οι Ρώσοι, πάντως, δεν διευκρίνησαν ποιος εξαπέλυσε την επίθεση στο Κρασνοντάρ. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητες πηγές.

 

 

Χθες Σάββατο (27.5.2023), η Μόσχα ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έπληξε εγκαταστάσεις πετρελαιαγωγού της στο έδαφος της Ρωσίας.

Το Κίεβο δεν αναλαμβάνει σχεδόν ποτέ δημοσίως την ευθύνη για επιθέσεις εντός του ρωσικού εδάφους και των εδαφών που ελέγχουν οι Ρώσοι στην επικράτειά της.

Το διυλιστήριο Ίλσκι, στο Κρασνοντάρ κοντά στο λιμάνι του Νοβοροσιίσκ της Μαύρης Θάλασσας, με δυνατότητα επεξεργασίας περίπου 6,6 εκατομμυρίων τόνων ετησίως, έχει δεχθεί επίθεση αρκετές φορές αυτόν τον μήνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις