Κόσμος

Ρωσική βοήθεια για τον εντοπισμό του υποβρυχίου της Αργεντινής στον Ειρηνικό

Εντολή έδωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκεί Σόϊγκου, ώστε ειδικοί διασώστες του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού για να συμμετάσχουν στις έρευνες για το υποβρύχιο San Juan, η τύχη του αγνοείται από τις 15 Νοεμβρίου.

Στις έρευνες για το υποβρύχιο θα χρησιμοποιηθούν το υποβρύχιο βαθυσκάφος «Pantera plus» και το ερευνητικό σκάφος «Jantar», το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Αφρικής.

Το ερευνητικό σκάφος είναι εξοπλισμένο με δύο βαθυσκάφη που επιτρέπουν έρευνες σε βάθος 6.000 χιλιομέτρων.

Διαψεύστηκαν οι ελπίδες

Νωρίτερα, αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εντόπισε ένα αντικείμενο κοντά στην περιοχή απ΄όπου αγνοούμενο υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής έστειλε το τελευταίο σήμα του, ωστόσο ανάλυση των δεδομένων από το αμερικανικό ΠΝ έδειξε ότι το αντικείμενο «δεν είναι το χαμένο υποβρύχιο».

Πρόσωπο που ταξίδεψε με το αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποίησε επιχείρηση έρευνας πάνω από τον Νότιο Ατλαντικό, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως το αντικείμενο δεν μπορεί να αναγνωριστεί και πως δεν είναι γνωστό αν έχει σχέση με το ARA San Juan, η τύχη του οποίου αγνοείται εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα μαζί με τα 44 μέλη πληρώματος που επέβαιναν σε αυτό.

Το αεροσκάφος, P-8A Poseidon, επέστρεψε στη βάση του στην Μπαΐα Μπλάνκα, στην Αργεντινή, αργά χθες, Τετάρτη. Ήταν ένα από τα δεκάδες ναυτικά και αεροπορικά μέσα της Αργεντινής και άλλων χωρών που αναζητούν το υποβρύχιο.

Αργότερα όμως εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αργεντινή δήλωσε ότι το αντικείμενο αυτό δεν είναι το χαμένο υποβρύχιο, επικαλούμενος ανάλυση των δεδομένων από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στα άδυτα του βουδισμού στην Ταϊλάνδη: Πώς η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός μοναχού ξεσκέπασε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο χωρίς προηγούμενο
Συνελήφθη 35χρονη που έκανε σεξ με μοναχούς και τους εκβίαζε - Είχε βγάλει πάνω από 10 εκατ. ευρώ - Καθαιρέσεις, έρευνες και ποσά που ζαλίζουν
Βουδιστές μοναχοί
Η Τουρκία υπέγραψε «συμφωνία καλής θέλησης» με τη Βεγγάζη για την εκμετάλλευση ορυκτών πόρων στη Λιβύη
Ο Τούρκος πρόεδρος του DEIK δήλωσε ότι η νέα συμφωνία με τη Λιβύη θα εμβαθύνει τη συνεργασία στην περιοχή, και ότι στόχος είναι η ανάπτυξη των σχέσεων, ιδίως με το ανατολικό τμήμα της χώρας
Εικόνα πετρελαιοφόρου που φεύγει από τον τερματικό σταθμό πετρελαίου της Ζουεϊτίνα στη Βεγγάζη 31
Daily Sabah: Η Τουρκία φαντασιώνεται περιφερειακή «ηγεμονία στη Μεσόγειο» – Η συνεργασία ισχύος με την Ισπανία που «εξαπλώνεται» από Γιβραλτάρ μέχρι Συρία
Βλέψεις για μία συνεργασία ισχύος με την Ισπανία έχει η Τουρκία, σύμφωνα με την Daily Sabah - Η επανασχεδίαση του χάρτη της Μεσογείου και οι βλέψεις για αποδυνάμωση του «μπλοκ» Γαλλία - Ελλάδα - Ισραήλ
Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας, Oruc Reis, στη Μεσόγειο