Κόσμος

Ρουκέτες εναντίον του νότιου Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας!

Τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν το βράδυ της Κυριακής από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του νότιου Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Οι δύο από τις τρεις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, διευκρίνισε το ισραηλινό επιτελείο, ενώ η τρίτη έπληξε δρόμο προκαλώντας υλικές ζημιές και φωτιά η οποία κατασβέστηκε γρήγορα, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ.

Σειρήνες ήχησαν στην πόλη Σντερότ, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φεστιβάλ μουσικής, και σε αρκετές άλλες κοινότητες στο νότιο Ισραήλ.

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ γνωστοποίησε ότι προσέφερε φροντίδες σε επτά ανθρώπους, έξι που καταλήφθηκαν από πανικό και μια 30χρονη γυναίκα που έπεσε καθώς έσπευδε σε καταφύγιο.

Χαμός με τις ρουκέτες!

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν μια σειρά θέσεων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την εκτόξευση δύο ρουκετών από τον θύλακα. Μέσα σε περίπου μία εβδομάδα, έχουν εκτοξευθεί εννιά ρουκέτες από τον θύλακα εναντίον του νότιου Ισραήλ.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για τις εκτοξεύσεις των ρουκετών. Εκπρόσωποι της Χαμάς, του ριζοσπαστικού ισλαμιστικού κινήματος που ασκεί την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, διαβεβαίωσαν ότι οι επιθέσεις αυτές έγιναν από μεμονωμένους Παλαιστίνιους και όχι από τις Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, τον ένοπλο βραχίονα της οργάνωσης.

Εκπρόσωπος της Χαμάς προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση αν οι ισραηλινές αρχές δεν δείξουν έμπρακτα ότι δεσμεύονται να εφαρμόσουν όσα συμφωνήθηκαν με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου.

Οι εκτοξεύσεις ρουκετών και απόπειρες παρείσφρησης Παλαιστίνιων στην ισραηλινή επικράτεια, καθώς και τα πλήγματα του ισραηλινού στρατού σε αντίποινα απειλούν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, την ώρα που το Ισραήλ ετοιμάζεται για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα προτιμούσε να αποφύγει νέα κλιμάκωση στη Γάζα ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν σε κλίμα συγκριτικής ηρεμίας, ωστόσο πολιτικοί του αντίπαλοι απαιτούν πιο δυναμική δράση εναντίον της Χαμάς.

Την Παρασκευή, ο Μοχάμαντ Αμάντι, απεσταλμένος του Κατάρ, μετέβη στη Γάζα για συνομιλίες με την ηγεσία της Χαμάς και ζήτησε να παραμείνει σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Χθες Κυριακή, οι αρχές του Κατάρ διένειμαν χρηματικό ποσό για να προσφερθεί βοήθεια σε 100.000 φτωχές οικογένειες στη Γάζα, με 100 δολάρια να αναλογούν στην καθεμία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: «Η Επιχείρηση Epic Fury τελείωσε»
Ο Ρούμπιο είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του αποθέματος εμπλουτισμένου ουρανίου υψηλού βαθμού, θα επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα Τύπου «James S. Brady» στο Λευκό Οίκο
Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι επιτέθηκε στα ΗΑΕ και προειδοποιεί για «αποφασιστική αντίδραση» σε περίπτωση επιθέσεων στο Ιράν
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού απέρριψε τις κατηγορίες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΑΕ ως «αβάσιμες», ενώ κατηγόρησε τα ΗΑΕ ότι επιτρέπουν στις αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις να επιχειρούν από το έδαφός τους
Πύραυλος εκτοξεύεται από πλοίο κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ιρανικού ναυτικού στον Κόλπο του Ομάν και στον Ινδικό Ωκεανό
Το Ιράν θεσπίζει νέο μηχανισμό κυριαρχίας για τη διέλευση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ
Τα πλοία που σκοπεύουν να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ, «αφού ειδοποιήσουν τις ιρανικές αρχές, πρέπει να λάβουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας τους»
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ κοντά στο Μπαντάρ Αμπάς, Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ:«Γυμνάζομαι τόσο πολύ, περίπου ένα λεπτό την ημέρα, αν είμαι τυχερός»
Ο Ντόναλντ Τραμπ καυχιέται συχνά για τη φυσική του κατάσταση, συγκρίνοντάς την με εκείνη του προκατόχου του, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα του 2024 λόγω προβλημάτων υγείας
Ντόναλντ Τραμπ