Κόσμος

Σαλβίνι: Αηδιαστικές οι δηλώσεις Ερντογάν για τη Χαμάς

Οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Χαμάς έχουν προκαλέσει «σεισμό» στη Δύση με τον Ματέο Σαλβίνι να τις χαρακτηρίζει αηδιαστικές.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, χαρακτήρισε «σοβαρές και αηδιαστικές» τις δηλώσεις του Ερντογάν για τη Χαμάς και στις οποίες έκανε λόγο για «απελευθερωτική οργάνωση».

Μάλιστα, σύμφωνα με το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο Σαλβίνι θα ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, να καλέσει επίσημα τον Τούρκο πρεσβευτή στην Ιταλία.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο Ερντογάν, σε ομιλία του σε βουλευτές του κόμματός του στο τουρκικό κοινοβούλιο, δήλωσε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά «απελευθερωτικό κίνημα που δίνει μάχη για να προστατεύσει τη γη του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου