Κόσμος

Σαλβίνι για Ναβάλνι: Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ιταλία, πως θα κρίνω όσα συνέβησαν στην άλλη άκρη του κόσμου

Αίσθηση προκάλεσε στην Ιταλία οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι.

Συγκεκριμένα ο Ματέο Σαλβίνο αναφορικά με τον θάνατο του Αλεξέι Σαλβίνι σε φυλακή στη Ρωσία τόνισε πως «δύσκολα μαθαίνω τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία, πώς μπορώ να κρίνω τα όσα συνέβησαν στην άλλη άκρη του πλανήτη; Καταλαβαίνω την θέση της συζύγου του Ναβάλνι, πρέπει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Αλλά αυτή είναι αρμοδιότητα των δικαστών, των γιατρών, όχι δική μας».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την χθεσινή λαμπαδηφορία, η οποία οργανώθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης, με αίτημα την άμεση εξιχνίαση των αιτιών του θανάτου του Ρώσου αντιφρονούντα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν όλα τα ιταλικά κόμματα, αλλά οι εκπρόσωποι της Λέγκα αμφισβητήθηκαν από μέρος των πολιτών που έδωσαν το “παρών”, οι οποίοι κατηγόρησαν το κόμμα του Σαλβίνι για μεροληπτική, φιλορωσική στάση.

Από την μεριά του, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του κόμματος Φόρτσα Ιταλία Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε: «Οι συνθήκες κράτησης του Ναβάλνι ήταν ασύμβατες με την ζωή. Το τραγικό συμβάν θα πρέπει να διαλευκανθεί, αλλά είναι αναμφίβολο ότι τον άφησαν να πεθάνει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
10
Ο Τραμπ απειλεί τον Μασκ με απέλαση και περικοπή των επιδοτήσεων στις επιχειρήσεις του
ο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα ανέφερε πως η Επιτροπή Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE), επικεφαλής της οποίας ήταν για ένα τετράμηνο ο Μασκ, θα μπορούσε να περικόψει τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεών του
Ο Ντόναλντ Τραμπ 17