Κόσμος

Σαλβίνι: “Τον επόμενο χρόνο θα καταλάβουμε αν θα συνεχίσει να υπάρχει η ΕΕ ή όχι”

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντιμέτωπη με μια υπαρξιακή κρίση και ενδέχεται να καταρρεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο Σαλβίνι, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας, επεσήμανε ότι στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες θα αποκαλυφθούν οι διαφωνίες μεταξύ των χωρών στα θέματα του προϋπολογισμού και της μετανάστευσης.

«Τους επόμενους μήνες θα αποφασιστεί αν η Ευρώπη εξακολουθεί να έχει μέλλον στην τρέχουσα μορφή της ή αν όλο αυτό είναι μάταιο. Δεν πρόκειται μόνο για τον προϋπολογισμό των επόμενων επτά ετών. Του χρόνου είναι οι ευρωεκλογές. Μέσα σε έναν χρόνο θα δούμε αν εξακολουθεί να υπάρχει η ενωμένη Ευρώπη ή όχι», τόνισε.

Παράλληλα ο Σαλβίνι πρόσθεσε ότι επιθυμεί οι μη κυβερνητικές οργανώσεις να σταματήσουν να διασώζουν τους μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο διότι «στηρίζουν τους διακινητές μεταναστών και προσφέρουν κίνητρα (στους ανθρώπους) να προσπαθήσουν να κάνουν τον διάπλου».

Το έργο των πλοίων που ναυλώνουν ΜΚΟ θα πρέπει αντίθετα να αναλάβουν «το λιμενικό της Λιβύης, της Τυνησίας ή της Αιγύπτου», εξήγησε ο Ιταλός υπουργός.

Ο Σαλβίνι επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στους Γάλλους: «Οι Γάλλοι μάς έκαναν μαθήματα ηθικής, όμως σύμφωνα με τα στοιχεία θα έπρεπε να έχουν δεχθεί εδώ και καιρό 9.000 αιτούντες άσυλο από την Ιταλία», υπογράμμισε.

Τόνισε μάλιστα απευθυνόμενος στην ΕΕ ότι «πρώτα θα μας βοηθήσετε και μετά μπορούμε να μιλήσουμε για τα υπόλοιπα, για τη μετεγκατάσταση προσφύγων, αλλά και για την τραπεζική ένωση και το χρέος».

Αντίθετα ο Σαλβίνι δήλωσε ότι συμφωνεί με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Αυστρίας, τον Χόρστ Ζέεχοφερ και τον Χέρμπερτ Κικλ. «Και οι δύο μιλούν για προστασία των συνόρων και απόρριψη όσων δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν άσυλο. Όμως κοινός μας στόχος δεν είναι να επιβάλουμε στις Βρυξέλλες την ανακατανομή των προσφύγων, αλλά κυρίως να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Ένα σύστημα όπως αυτό που έχουμε με την Τουρκία στα νοτιοανατολικά θα πρέπει να εφαρμοστεί και στη νότια Ευρώπη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
22χρονος σκότωσε 45χρονο σε τριπλή επίθεση με μαχαίρι στη Βρετανία - Κατηγορείται και για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ανηλίκου
Ένας 45χρονος παραμένει στο νοσοκομείο με τραύματα ενώ το 14χρονο αγόρι, έχει λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο φέροντας τραύματα που ευτυχώς δεν απειλούν τη ζωή του
Αστυνομία Βρετανίας
Χιλιάδες κόσμου διαδηλώνει στη μνήμη των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στη Βαλένθια - «Δολοφόνε, δειλέ» φώναζαν στον πρόεδρο Μαθόν
«Παλιάνθρωπε, τι δειλός που είσαι, ένας βρώμικος δειλός, δολοφόνος, μας κοροϊδεύεις ερχόμενος εδώ», φώναξε μια γυναίκα, ενώ μια άλλη συμπλήρωσε «δεν σε θέλουμε» , λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης μνήμης
Άνθρωποι διαδηλώνουν σε χωριά που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες του Οκτωβρίου 2024 για να τιμήσουν τα θύματα
Σουδάν: Μετά τη σφαγή 2.000 αμάχων στην Ελ Φάσερ, ο αρχηγός των παραστρατιωτικών υπόσχεται «ενότητα με ειρήνη ή με πόλεμο»
Μετά την κατάληψη της Ελ Φάσερ, της τελευταίας πρωτεύουσας του Νταρφούρ, ο Μοχάμεντ Νταγκλό δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την επίθεσή του, παρά τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου
Εκτοπισμένοι, που έφυγαν από το Ελ-Φασέρ στο Σουδάν
«Έπεσαν» η Amazon και η Microsoft – Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν εκατομμύρια χρήστες
Οι κολοσσοί του cloud, Amazon και Microsoft, αντιμετωπίζουν ταυτόχρονη βλάβη, παραλύοντας εκατοντάδες διαδικτυακές υπηρεσίες και αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την εξάρτηση του παγκόσμιου ιστού από λίγους τεχνολογικούς γίγαντες
Amazon
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε τα μέλη της Επιτροπής Τεχνών που ελέγχει τα σχέδια για την νέα αίθουσα δεξιώσεων του Λευκού Οίκου
Θα διορίσουν νέα υποψήφια μέλη στην επιτροπή, που ευθυγραμμίζονται περισσότερο με τις πολιτικές του προέδρου, είπε αξιωματικός του Λευκού Οίκου
Τραμπ