Κόσμος

Σαρλ Μισέλ: Στο πλευρό της Ελλάδας στο μεταναστευτικό

Σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό πρόβλημα στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ δήλωσε ότι βρίσκεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα ο κ. Μισέλ επανέλαβε ότι η Ε.Ε. δεσμεύεται να υποστηρίξει ενεργά τη «δήλωση ΕΕ-Τουρκίας» (σ.σ τη συμφωνία για προσφυγικό). «Είμαστε ενεργά δεσμευμένοι στην υποστήριξη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ» καταλήγει.

Click4more: Χρυσοχοΐδης στον Έβρο: “Δεν περνάει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα”! video

Παράλληλα, ο Σαρλ Μισέλ έκανε γνωστό ότι μίλησε και τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σχετικά με την απώλεια της ζωής των Τούρκων στρατιωτών.

Ωστόσο ο Βέλγος πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες στη Συρία, δηλ. και την Τουρκία, να αποσυρθούν και να δεσμευτούν για βιώσιμη και μακροχρόνια κατάπαυση του πυρός και πολιτική λύση σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε άλλη χώρα θα σταλούν τα «μαύρα κουτιά» του Falcon με τον Λίβυο αντιστράτηγο που σκοτώθηκε στη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
«Η ανάλυση του καταγραφέα συνομιλιών στον θάλαμο διακυβέρνησης και του καταγραφέα δεδομένων πτήσης θα βοηθήσει στον προσδιορισμό των αιτιών της συντριβής», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα νέο χάρτη του σύμπαντος από το διαστημικό τηλεσκόπιο «SPHEREx» – Μαγεύουν οι εικόνες από τον «Γαλαξία»
Οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που συνέλεξαν από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου, για να μελετήσουν πώς έχουν αλλάξει οι γαλαξίες κατά τη διάρκεια της σχεδόν 14 δισ. ετών ιστορίας του σύμπαντος
γαλαξίας
Προκλητική απάντηση Ερντογάν στην τριμερή Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου: «Δεν θα παραβιαστούν τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο»
«Δεν έχουμε πέσει θύματα των παιχνιδιών τους, δεν έχουμε υποκύψει σε προκλήσεις και δεν θα πέσουμε θύματα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
5