Κόσμος

Σαρλ Μισέλ: Στο πλευρό της Ελλάδας στο μεταναστευτικό

Σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό πρόβλημα στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ δήλωσε ότι βρίσκεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα ο κ. Μισέλ επανέλαβε ότι η Ε.Ε. δεσμεύεται να υποστηρίξει ενεργά τη «δήλωση ΕΕ-Τουρκίας» (σ.σ τη συμφωνία για προσφυγικό). «Είμαστε ενεργά δεσμευμένοι στην υποστήριξη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ» καταλήγει.

Click4more: Χρυσοχοΐδης στον Έβρο: “Δεν περνάει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα”! video

Παράλληλα, ο Σαρλ Μισέλ έκανε γνωστό ότι μίλησε και τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σχετικά με την απώλεια της ζωής των Τούρκων στρατιωτών.

Ωστόσο ο Βέλγος πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες στη Συρία, δηλ. και την Τουρκία, να αποσυρθούν και να δεσμευτούν για βιώσιμη και μακροχρόνια κατάπαυση του πυρός και πολιτική λύση σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στάρμερ σε Τραμπ: «Είστε ανάμεσα σε φίλους, επενδύσεις ρεκόρ, ρέουν δισ.» – «Πέρασα φανταστικά» είπε ο αμερικανός πρόεδρος
Ο Στάρμερ τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι ο «μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος» του Ηνωμένου Βασιλείου - Ο Τραμπ ευχαρίστησε τον Στάρμερ για την υποδοχή του σε «αυτό το όμορφο μέρος»
Leon Neal
Ladies Day στο Γουίνδσορ: Κέιτ Μίντλετον και Μελάνια Τραμπ με casual εμφανίσεις και παρέα με μικρούς προσκόπους στους βασιλικούς κήπους
Η Κέιτ Μίντλετον έδωσε στα παιδιά σάντουιτς με μέλι από τις κυψέλες στο σπίτι της στο Άνμερ Χολ στο Νόρφολκ, ενώ η Μελάνια Τραμπ χάρισε σε κάθε παιδί ένα βαζάκι με μέλι από τον Λευκό Οίκο
Κέιτ Μίντλετον Μελάνια Τραμπ
5
Κόπηκαν οι τηλεφωνικές γραμμές και το ίντερνετ στη Λωρίδα της Γάζας - Νέοι ισοπεδωτικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Γάζας καθώς τα ισραηλινά στρατεύματα «σφυροκοπούν» την περιοχή με ασταμάτητες επιθέσεις
Εκρήξεις και καπνός στην πόλη της Γάζας