Κόσμος

Σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ το πρώτο πρόστιμο για παραβίαση του πλαφόν κέρδους

Το πρώτο μεγάλο πρόστιμο επιβλήθηκε στο πλαίσιο των μέτρων για το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, με την «καμπάνα» να πέφτει σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 140.000 ευρώ σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Ο λόγος είναι ότι σε έλεγχο που έκαναν ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένας νεκρός και έξι τραυματίες μετά από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Λίνκολν στην Πενσιλβάνια
Το περιστατικό στο πρώτο ιστορικά Μαύρο πανεπιστήμιο έγινε μία ημέρα αφότου πέντε άτομα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς κοντά στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ στην Ουάσινγκτον, επίσης Μαύρο πανεπιστήμιο
πανεπιστήμιο
Στην «αντεπίθεση» η Βενεζουέλα: Ξεκίνησε στρατιωτικά γυμνάσια μετά τις απειλές Τραμπ για χερσαίες επιχειρήσεις
«Διεξάγουμε άσκηση υπεράσπισης των ακτών για να προστατευτούμε όχι μόνο από στρατιωτικές απειλές αλλά και από τη διακίνηση ναρκωτικών, τις τρομοκρατικές απειλές και τις μυστικές επιχειρήσεις», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας
Στρατός