Κόσμος

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ συγκλόνισε την Ιαπωνία – Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Μεγάλος σεισμός συγκλόνισε την Ιαπωνία προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε ανοικτά των νότιων ακτών της Ιαπωνίας σήμερα χωρίς ωστόσο, να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, σεισμικά παλιρροϊκά κύματα, ενώ δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία.

Ο σεισμός που ήταν 6,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:48 τοπική ώρα (02:48 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα ανοικτά των ακτών της νομαρχίας Μιγιαζάκι. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 20 χιλιομέτρων, κατά την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) εκτίμησε από τη δική του πλευρά ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4 βαθμών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στη Γαλλία: Ζευγάρι κρατούσε κλεισμένη μια 45χρονη και τη βασάνιζε επί χρόνια – Την έπλεναν με χλωρίνη και την τάιζαν χυλό με απορρυπαντικό πιάτων
Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
Αστυνομία
Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου, ξέρουμε τα πάντα»
Μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας VIP, τη SDLP, βρίσκονται στο διπλανό κελί του πρώην προέδρου της Γαλλίας και τον φρουρούν όλο το 24ωρο
Νικολά Σαρκοζί
«Ήθελα να εξαφανίσω τον καταυλισμό υποστηρικτών του Βούτσιτς» λέει ο δράστης των πυροβολισμών στη Σερβία - Ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών
Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε υπονοούμενα για πολιτικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι «το επεισόδιο αποτελεί συνέπεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κάνουν οι φοιτητές και η αντιπολίτευση»
Σέρβοι αστυνομικοί ασφαλίζουν την περιοχή μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι.