Κόσμος

Σεισμός 7,6 ρίχτερ στην Παπούα: Τουλάχιστον ένας νεκρός – Θάφτηκε ζωντανός όταν «άνοιξε η γη»

Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,6 βαθμών που έπληξε σήμερα την Παπούα Νέα Γουινέα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου, τον σοβαρό τραυματισμό πολλών κατοίκων καθώς και υλικές ζημιές.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που δείχνουν ότι κυριολεκτικά άνοιξε η γη από τα πολλά ρίχτερ!

Η βουλευτής Κέσι Σαουάνγκ ανέφερε στον λογαριασμό της στο Facebook ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην εκλογική της περιφέρεια, καθώς θάφτηκε κάτω από τη λάσπη, στο ορεινό χωριό Ματόκο. Άλλοι κάτοικοι, σοβαρά τραυματισμένοι, μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την ίδια.

Οι «ζημιές είναι σημαντικές», ανέφερε η Σαουάνγκ, εκφράζοντας φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να είναι μεγαλύτερος στα χωριά στα βουνά Φινιστέρ και σε ορισμένες παράκτιες περιοχές.

Ο σεισμός, με εστιακό βάθος 80 χιλιομέτρων, έπληξε την ανατολική περιοχή της χώρας περίπου στις 9:45 π.μ. (τοπική ώρα, 02.45 ώρα Ελλάδας) αλλά η δόνηση έγινε αισθητή έως και την πρωτεύουσα Πορτ Μόρεσμπι σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων.

Από την αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, αλλά στη συνέχεια ήρθη. Δεν υπήρξε άμεσα απειλή για τσουνάμι στην Αυστραλία, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης 1