Κόσμος

Σεισμός 8,3 Ρίχτερ στη Χιλή – Κίνδυνος τσουνάμι

Σεισμός μεγέθους 8,3 βαθμών συγκλόνισε την πρωτεύουσα Σαντιάγκο της Χιλής σήμερα το πρωί, ενώ οι αρχές των χωρών της Χιλής και του Περού και της αμερικανικής πολιτείας Χαβάης προειδοποιήθηκαν για καταστροφικά κύματα τσουνάμι.

Η Χιλή εξέδωσε προειδοποίηση στους κατοίκους περιοχών κοντά στις ακτές να εκκενώσουν την περιοχή.

Ο σεισμός, που αρχικά ανακοινώθηκε ότι είχε ισχύ 7,9 βαθμών στη κλίμακα Ρίχτερ, είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή έξω από την Χιλή και εστιακό βάθος 12,6 χιλιομέτρων, και 169 χιλιόμετρα βόρεια από το Βαλπαράισο, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS).

Ο κύριος σεισμός ακολουθήθηκε από δύο μικρότερους σεισμούς – 6,2 και 6,4 βαθμών – περίπου είκοσι λεπτά αργότερα, είπε το USGS.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ένιωσαν το σεισμό ακόμα και στο Μπουένος Άιρες, την πρωτεύουσα της Αργεντινής στην ανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού, υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας μεγάλων κυμάτων στις ακτές της Χιλής και του Περού μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς και την Χαβάη.

Δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση CNN: Το αποδυναμωμένο Ιράν επιμένει στην παράταση του πολέμου – Η στρατηγική αντίστασης της Τεχεράνης
Παρά τις καταστροφές, όσοι έχουν επιζήσει από την ηγεσία του Ιράν δείχνουν αποφασισμένοι να παρατείνουν τη σύγκρουση, χρησιμοποιώντας κλιμακούμενη ρητορική και στρατηγική ασύμμετρου πολέμου
Ιρανός αστυνομικός σε διαδήλωση στην Τεχεράνη
Νέο χτύπημα στο MAGA από τον Τζο Κεντ – «Μας είχαν αποκόψει από τον Τραμπ – Δεν υπήρχε λόγος για χτύπημα στο Ιράν»
Έσπασε την σιωπή του ο Τζο Κεντ ο οποίος παραιτήθηκε από επικεφαλής της υπηρεσίας αντιτρομοκρατίας - Μίλησε στον επίσης εξοργισμένο και πρώην υποστηρικτή των MAGA, Τάκερ Κάρλσον
Ο Τζόζεφ Κεντ