Κόσμος

Σεισμός στη Μιανμάρ: Η στιγμή που καταρρέει πολυώροφο κτίριο στο Μανταλέι

Κατέρρευσε και ο πύργος ελέγχου στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μιανμάρ, Νέπιντο

Σοκ και δέος από τον τεράστιο σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ που ισοπέδωσε εκατοντάδες κτίρια σε μια ακτίνα πάνω από χίλια χιλιόμετρα από το επίκεντρο της δόνησης.

Οι εικόνες από τον ισοπεδωτικό σεισμό στη Μιανμάρ συγκλονίζουν ενώ ο μέχρι τώρα απολογισμός κάνει λόγο για 1.644 νεκρούς και 3.408 τραυματίες.

Επίσης τουλάχιστον 139 άτομα εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι ενώ χαρακτηριστικό είναι πως δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, 42 τραυματίστηκαν και 78 θεωρούνται αγνοούμενοι στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ.

Τον γύρο του διαδικτύουν κάνει ένα βίντεο που δείχνει την κατάρρευση ενός πολυόροφου κτιρίου στη Μιανμάρ.

Το κτίριο που βρίσκεται στην περιοχή Μαντελέι της Μιανμάρ που χτυπήθηκε από τον σεισμό κατέρρευσε μπροστά στα έντρομα μάτια των περαστικών.

Στο βίντεο διακρίνονται και βουδιστές μοναχοί που παρακολουθούν αποσβολωμένοι το κτίριο να καταρρέει στα χάρτινος πύργος.

Κατέρρευσε ο πύργος ελέγχου στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μιανμάρ, Νέπιντο

Μέχρι το διάστημα φαίνονται οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από τον τεράστιο σεισμό στη Μιανμάρ ενώ χαρακτηριστικό είναι πως έχει καταρρεύσει και πύργος ελέγχου στο διεθνές αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα Νέπιντο.


Ερυθρός Σταυρός: Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται

Εκατομμύρια άνθρωποι που διαμένουν στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό βρίσκονται σε κίνδυνο, δήλωσε στο BBC η Φραντζέσκα Καπολουότζο, της Διεθνής Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού στη Μιανμάρ.

«Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι πάνω από 18 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εντός της περιοχής που επλήγη από τον σεισμό, οπότε φυσικά μπορούμε να περιμένουμε ότι τα νούμερα αυτά θα συνεχίσουν να αυξάνονται», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η έρευνα και η διάσωση συνεχίζονται.

Παράλληλα, ανέφερε ότι πολλοί από τους 18 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στις πληγείσες περιοχές «είναι τώρα χωρίς ασφαλές καταφύγιο, πρόσβαση σε καθαρό νερό, αξιόπιστη υγειονομική περίθαλψη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αναφορές για εκρήξεις σε αμερικανική βάση στο Κουβέιτ – Μπαράζ ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ – Επιθέσεις και στα ΗΑΕ – Σφυροκόπημα δίχως τέλος στο Ιράν
Το Ιράν μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί Χαργκ, υπό τον φόβο χερσαίας επιχείρησης των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα χωρίς να πλήξουν ενεργειακές υποδομές
Συντρίμμια στον Λίβανο
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: «Δεν έχω ξαναδεί άλλους να θέλουν να διαπραγματευτούν τόσο πολύ όσο οι Ιρανοί» λέει ο Τραμπ - Διαψεύδει το παζάρι η Τεχεράνη
Παράλληλα ο Αμερικανός Προέδρος υποστήριξε ότι οι Ιρανοί διαπραγματευτές φοβούνται μην «σκοτωθούν από τον ίδιο τους τον λαό» γι' αυτό και δεν επιβεβαιώνουν δημόσια τις διμερείς συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου συγκέντρωσης χρημάτων της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής του Κογκρέσου (NRCC) στην Ουάσιγκτον