Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Σεισμός στη Νέα Καληδονία: Λήξη συναγερμού για τσουνάμι

Σεισμός στη Νέα Καληδονία: Λήξη συναγερμού για τσουνάμι

Συναγερμός τέλος στη Νέα Καληδονία, μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ (σ.σ. σύμφωνα με νέα εκτίμηση) και την προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι είχε εκδοθεί λίγη ώρα αφού σημειώθηκε ο σεισμός των 7,7 Ρίχτερ, το πρωί της Τετάρτης (05.12.2018). Από τη σεισμική δόνηση, στη Νέα Καληδονία σχηματίστηκαν κύματα ύψους έως δύο μέτρων. Δεν υπάρχουν θύματα ούτε σημειώθηκαν ζημιές.

Ο συναγερμός διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και εκδόθηκε μετά τον πρώτο σεισμό 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με νέα εκτίμηση, ο οποίος σημειώθηκε νωρίτερα, 160 χιλιόμετρα ανοιχτά του Μαρέ.

“Οι παρατηρήσεις και τα στοιχεία που συλλέχθηκαν επιτόπου επιβεβαιώνουν ότι η ένταση του τσουνάμι μειώνεται σημαντικά και ότι δεν υπάρχει πλέον μεγάλος κίνδυνος για τον πληθυσμό”, πρόσθεσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, διευκρινίζοντας ότι ο συναγερμός ήρθη στις 18:20 τοπική ώρα.

Αργότερα σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός 6,6 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGC, χωρίς να εκδοθεί νέα προειδοποίηση για τσουνάμι.

Οι κάτοικοι της Νέας Καληδονίας οι οποίοι είχαν προειδοποιηθεί με μηνύματα, αλλά και με τις σειρήνες που ήχησαν για την πιθανότητα πρόκλησης τσουνάμι είχαν απομακρυνθεί από τις παράκτιες ζώνες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις