Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: 24χρονη αθλήτρια στέλνει μήνυμα στους διασώστες μέσα από τα συντρίμμια

Σεισμός στην Τουρκία: 24χρονη αθλήτρια στέλνει μήνυμα στους διασώστες μέσα από τα συντρίμμια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό επιζώντων μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και στο σημείο που επιχειρεί υπάρχουν ενδείξεις για ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr μια 24χρονη κοπέλα έστειλε μήνυμα στην Πολιτική Προστασία στην Τουρκία πως είναι στο κενό κάτω από τη σκάλα του διαμερίσματος της πολυκατοικίας που έχει γίνει συντρίμμια. Η κοπέλα που έιναι αθλήτρια βρίσκεται στο σημείο που κάνει έρευνα η ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια.

Στο σημείο πραγματοποιείται εδώ και λίγες ώρες μεγάλη κοινή επιχείρηση της ελληνικής διασωστικής αποστολής μαζί με άλλες διεθνείς αποστολές.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο, καθώς ακούστηκαν φωνές από τα συντρίμμια. Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ένα αγοράκι που βρίσκεται κάτω από τα χαλάσματα φέρεται να απάντησε σε κλήση του πατέρα του χωρίς να μιλήσει. 

Από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων ένα σωστικό συνεργείο από Βραζιλία και δύο από την Τουρκία.

Οι αποστολές έκαναν κάθετη διείσδυση σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις