Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Αποθέωση για τους διασώστες της ΕΜΑΚ – Trend το «Ευχαριστούμε Ελλάδα» στο twitter

Σεισμός στην Τουρκία: Αποθέωση για τους διασώστες της ΕΜΑΚ – Trend το «Ευχαριστούμε Ελλάδα» στο twitter

Την αποθέωση γνωρίζουν οι Έλληνες Πυροσβέστες και διασώστες της ΕΜΑΚ οι οποίοι έχουν σταλεί στην Τουρκία προκειμένου να βοηθήσουν στην ανάσυρση ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ και αυτός τωμ 7,6 Ρίχτερ.

Οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας ευχαριστούν με κάθε τρόπο το πολύτιμο έργο των Ελλήνων διασωστών, ενώ από τα πρώτα trend στο twitter στην Τουρκία είναι το «Ευχαριστούμε Ελλάδα», με χρήστες να παραθέτουν εικόνες από τα όσα άφησε πίσω του ο σεισμός και τις προσπάθειες της 1ης ΕΜΑΚ.

«Θα σας θυμάμαι από αυτή την εικόνα και όχι από κάποιο πόλεμο πριν εκατοντάδες χρόνια» γράφει ένας χρήστης, παραθέτοντας φωτογραφία που Έλληνες και Τούρκοι μεταφέρουν ένα παιδάκι που έχουν βγάλει από τα συντρίμμια.

Ένας άλλος χρήστης έγραψε «Ήρθαν ξαφνικά ένα βράδυ. Ευχαριστώ», αναφερόμενος στις απειλές της τουρκικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα.

Η ελληνική ομάδα ενισχύεται τώρα και από τη 2η ΕΜΑΚ με 15 Πυροσβέστες, έναν σκύλο και 3 άτομα του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η αποστολή της ΕΜΑΚ έχει απεγκλωβίσει 4 ανθρώπους ζωντανούς και 3 νεκρούς.

Ο απολογισμός του σεισμού που έπληξε τη Δευτέρα την Τουρκία και τη Συρία ξεπέρασε τους 9.500 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Στην Τουρκία, από τα χαλάσματα έχουν ανασυρθεί 6.957 νεκροί σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, και άλλοι 2.547 νεκροί έχουν ανασυρθεί στη Συρία, σύμφωνα με τις αρχές και μέλη των υγειονομικών υπηρεσιών.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις