Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Με θερμική κάμερα, σκύλο και γερανό οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τους Έλληνες στην Αντιόχεια

Οι ώρες από τον σεισμό στην Τουρκία περνούν και δυστυχώς οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι δύο Έλληνες στην κατεστραμμένη Αντιόχεια,  ελαχιστοποιούνται. Ο Γιώργος Αντύπας, 65 ετών και η σύζυγός του, Νίντα Αντύπα, 62 χρόνων κατοικούσαν στον 5ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε.

Περίπου 100 ώρες από τότε που χτύπησε ο τρομερός σεισμός στην Τουρκία αλλά και τη Συρία και η επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια όπου αγνοείται ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα σε συντρίμμια πολυκατοικίας, συνεχίζεται με την ίδια ένταση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, oι έρευνες ανάμεσα στον 5ο και 6ο όροφο της πολυκατοικίας του 65χρονου Γιώργου Αντύπα και της 62χρονης συζύγου του, Νίντας ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα.

Πλέον για να προχωρήσει η επιχείρηση διάσωσης χρειάζεται η βοήθεια γερανού για να απομακρυνθεί μία μεγάλη πλάκα, που αποτελούσε το ταβάνι του 6ου ορόφου. Η αναζήτηση του ζευγαριού γίνεται, παράλληλα, και με θερμική κάμερα.

Μέλη της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη έκαναν έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πολυκατοικία που διέμεναν οι δύο Έλληνες, παίρνοντας το πράσινο φως από τις τοπικές αρχές.

Δείτε εικόνες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από το σημείο:

ANTIOXEIA SEISMOS ERT

ANTIOXEIA SEISMOS ERT

«Ελπίζουμε σε ένα θαύμα» λέει στο newsit.gr η κόρη των Ελλήνων που αγνοούνται στην Αντιόχεια, μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (06.01.2023) στη νότια Τουρκία και τη Συρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa
Θύμα ανθρωποκτονίας «απευθύνθηκε» στον δολοφόνο του μέσω βίντεο AI την ώρα της δίκης στις ΗΠΑ - «Σε μια άλλη ζωή, ίσως να ήμασταν φίλοι»
Το βίντεο σηματοδοτεί μια καινοτόμα χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα, που αντιμετωπίζει την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία με ένα μείγμα έντονου ενδιαφέροντος και δέους
Το ολόγραμμα του δολοφονημένου Κρίστοφερ Πέλκι