Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σεισμός τώρα στην Αλβανία: Πανικός! “Ο ισχυρότερος των τελευταίων 30 ετών”!

Σεισμός τώρα στην Αλβανία: Πανικός! “Ο ισχυρότερος των τελευταίων 30 ετών”!
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σεισμός… και πανικός! Διπλή δόνηση συγκλόνισε την Αλβανία το απόγευμα του Σαββάτου, 21.09.2019.
Απίστευτες εικόνες καταστροφής, με κτίρια να “ανοίγουν” στα δύο.
Δεκάδες οι τραυματίες, ευτυχώς κανένας νεκρός, επιστρέφει εσπευσμένα ο Έντι Ράμα στην χώρα.
Βίντεο και φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα. Στους δρόμους οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στο επίκεντρο των δονήσεων.

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε πολλές πόλεις της Αλβανίας, κυρίως στα Τίρανα, μετά τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, 21.09.2019. Ο σεισμός και ο… επόμενος σεισμός, (σ.σ. δύο δονήσεις σε 11 μόλις λεπτά) σκόρπισαν τον τρόμο!

“68 άτομα τραυματίστηκαν και ζήτησαν ιατρική βοήθεια στα νοσοκομεία των Τιράνων και του Δυρραχίου”, δήλωσε απόψε η υπουργός Υγείας Ογκέρτα Μαναστιρλίου, αναφέρουν αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Από αυτούς οι 21 παραμένουν για νοσηλεία χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Από τις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν κατολισθήσεις και στο οδικό δίκτυο Καβάγια – Δυρράχιο χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

“Δεν υπάρχουν νεκροί”, είχε διαβεβαιώσει, νωρίτερα το απόγευμα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Αλμπάνα Κατζάι.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, κάποια σπίτια και άλλα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, αλλά δεν έχουν καταρρεύσει.Αρχικά, τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για 10 κτίρια που κατέρρευσαν σε ένα χωριό κοντά στην πρωτεύουσα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μια ακτίνα τουλάχιστον 250 χλιομέτρων και ήταν “ο ισχυρότερος των τελευταίων 20-30 ετών στην Αλβανία“, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Στα Τίρανα και στο Δυρράχιο πολλά κτίρια εμφάνισαν ρωγμές. Στα σουπερμάρκετ, τα προϊόντα έπεσαν από τα ράφια και σκόρπισαν στο πάτωμα. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων είπε ότι είδε σταθμευμένα αυτοκίνητα που είχαν υποστεί ζημιές, καθώς έπεσαν επάνω τους τούβλα από την πρόσοψη ενός κτιρίου.

Στο πανεπιστήμιο, ζημιές έχει υποστεί το κτίριο που στεγάζει το τμήμα Γεωλογίας.

Click4more: “Χτύπημα” του Εγκέλαδου με ζημιές και σε γήπεδο! Τρομοκρατήθηκαν οι οπαδοί του αγώνα

Μέχρι νωρίς το βράδυ, οι κάτοικοι των Τιράνων παρέμεναν στους δρόμους. “Φοβάμαι να επιστρέψω στο σπίτι μου γιατί μετά από έναν τόσο ισχυρό σεισμό μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι”, είπε μια 50χρονη γυναίκα, η Ντρίτα Λότζα.

Σεισμός – Δείτε τις απίστευτες εικόνες στην Αλβανία

 

 

 

 

 

σεισμός

Σεισμός – τρόμος!

 

 

Σεισμός στην Αλβανία: Δεκάδες τραυματίες – Στο σημείο ο Ράμα

Νωρίτερα, τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν για είκοσι πέντε με τριάντα τραυματίες από τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στην Αλβανία το απόγευμα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία των Τιράνων και του Δυρραχίου.

Άλλες πηγές ανέφεραν πως ο σεισμός προκάλεσε τον τραυματισμό πολλών περισσότερων, πάνω από 50 ή 60 σε διάφορα νοσοκομεία.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα που βρίσκεται στην Γερμανία καθ’ οδόν για την σύνοδο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη αναμένεται να επιστρέψει στην Αλβανία, έκανε λόγο ο αλβανικός Τύπος.

Ως εκ τούτου, στον “αέρα” είναι και η προγραμματισμένη του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από: dosja.al / Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις