Κόσμος

Σερβία: Επεισόδια στο δημαρχείο Βελιγραδίου – Διαδηλωτές ζητούν ακύρωση των εκλογών

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο στο Βελιγράδι, έσπασαν την κεντρική είσοδο και προσπάθησαν να εισβάλουν μέσα στο κτήριο, διαμαρτυρόμενοι για το εκλογικό αποτέλεσμα της Σερβίας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το δημαρχείο στο Βελιγράδι όταν διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την αλλοίωση – όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση – του αποτελέσματος των εκλογών της Σερβίας προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο.

Όλα ξεκίνησαν όταν δημοτικοί σύμβουλοι του συνασπισμού «Η Σερβία ενάντια στη βία» θέλησαν να εισέλθουν στο δημαρχείο για να απευθυνθούν στους πολίτες από το μπαλκόνι. Η αστυνομία του απώθησε χρησιμοποιώντας χημικά κάτι που εξόργισε τους διαδηλωτές και άρχισαν να πετούν πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια της εισόδου και κάποιων παραθύρων.

Η αστυνομία υποχώρησε εντός του δημαρχείου. Οι διαδηλωτές φωνάζουν «κλέφτες, κλέφτες» και ζητούν την επανάληψη των εκλογών.

Σερβικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα απευθύνει διάγγελμα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αποδέχονται το αποτέλεσμα των βουλευτικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της περασμένης Κυριακής καταγγέλλοντας νοθεία. Εδώ και εφτά ημέρες γίνονται διαδηλώσεις ενώ δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης πραγματοποιούν απεργία πείνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Guardian: Πώς η κρίση καυσίμων απειλεί τα ταξίδια και τις διακοπές μας – Στροφή σε κοντινούς προορισμούς
Τα καύσιμα αεροσκαφών έχουν διπλασιαστεί σε τιμή από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν, ωστόσο ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι απίθανο να «στεγνώσει» πλήρως η αγορά καυσίμων
Αεροπλάνο
«Μπλόκο» στον ελλιμενισμό του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό βάζει η Τενερίφη – Επιβάτες σε καραντίνα με μάσκες και μοναχικές βόλτες στο κατάστρωμα
O πρόεδροw της αυτόνομης κυβέρνησης των Καναρίων Νήσων δεν θέλει το κρουαζιερόπλοιου να δέσει στην Τενερίφη μετά από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
κρουαζιερόπλοιο