Κόσμος

Σφάζει με το βαμβάκι ο Σόιμπλε – Δεν αποτελεί “συντέλεια του κόσμου” η αποχώρηση Μέρκελ!

Η αποχώρηση της Άνγκελα Μάρκελ από την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση δεν αποτελεί τη συντέλεια του κόσμου σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αντίθετα όπως τόνισε ο Σόιμπλε σε σημερινή συνέντευξή του στην δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία-Τηλεόραση, στην Γερμανία κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί από την εξαγγελία της Μέρκελ, ότι δεν θέλει να διεκδικήσει πλέον την θέση της αρχηγού της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης.

Και αυτό όπως εξήγησε γιατί η Γερμανία είναι μία σταθερή δημοκρατία, αλλά και πως η καγκελάριος είναι μία εξαιρετικά επιτυχημένη και επίσης με μακρά θητεία αρχηγός κυβέρνησης, για της οποίας την απόφαση ο ίδιος έχει πολύ μεγάλο σεβασμό.

Απορρίπτοντας την θέση πως η Μέρκελ βρίσκεται για πολύ μακρύ διάστημα στο αξίωμα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνει πως κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία συνέβησαν πολλά, που είχαν οδηγήσει την καγκελάριο στο να είναι για μία ακόμη φορά υποψήφια. Οι εξελίξεις των τελευταίων δώδεκα μηνών, έδειξαν πως είναι σωστό να δρομολογηθεί μία νέα ρύθμιση στην Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, καθώς, κατά την άποψή του, όλα όσα κάνουν οι άνθρωποι κάποια στιγμή εξαντλούνται.

Εκτιμώντας ότι από την εξαγγελία της αποχώρησης της, έχει αυξηθεί το κύρος της Μέρκελ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής συνιστά σε κάθε πολιτικό να τηρεί προσεκτική στάση απέναντί της, εάν δεν θέλει να ζημιώσει ο ίδιος τον εαυτό του.

Στην συνέντευξή του στην δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία-Τηλεόραση, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί ως αιτία της ενίσχυσης της ακροδεξιάς στην Γερμανία όχι την προσφυγική πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου, αλλά ως αποτέλεσμα του Μεγάλου Συνασπισμού, ο οποίος, όπως σημειώνει, ενίσχυσε τα πολιτικά άκρα, όπως η” Εναλλακτική για την Γερμανία”. Ο ίδιος είναι πεπεισμένος πως μία, με εντονότερο χρώμα συζήτηση στο κέντρο της κοινωνίας, θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση και πάλι των άκρων.

Σε ερώτηση για το θέμα της μετανάστευσης και της αλληλεγγύης στην Ευρώπη, ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής επισημαίνει ότι θα πρέπει τα πράγματα να μπουν στη σωστή σειρά τους. Αρχικά, είναι σαφές πως στην Ευρώπη δεν πρέπει να υπάρχουν έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα και για να ισχύει αυτό χρειάζεται στα εξωτερικά σύνορα ένα κοινό και αποδεκτό από όλους καθεστώς και αυτό μπορεί να λειτουργήσει μόνον σε συνεργασία με τις χώρες διέλευσης και τις χώρες προέλευσης, συνοδευόμενο από ένα ενιαίο δικαίωμα στο άσυλο.

Στο τέλος, θα πρέπει, όπως αναφέρει, να υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην κατανομή των προσφύγων, και ο ίδιος πάντα θεωρούσε σφάλμα να ξεκινά η συζήτηση ως προς την αλληλεγγύη, με την αναλογική κατανομή των προσφύγων.

Τέλος σωστή θεωρεί την απόφαση της Γερμανίας να προσχωρήσει στο Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Μετανάστευση ενώ, όπως σημειώνει, σέβεται, αλλά δεν θέλει να σχολιάσει, την απόφαση της Αυστρίας να αποσυρθεί από αυτό το Σύμφωνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στους ηγέτες των 27 μελών της ΕΕ: Τον Ιανουάριο η υπογραφή της Mercosur
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζιόρτζια Μελόνη, ζήτησε την αναβολή για να καθησυχάσει τους αγρότες, ενώ αρκετές χώρες που υποστηρίζουν τη συμφωνία, προειδοποίησαν ότι περαιτέρω καθυστέρηση, θα μπορούσε να καταστρέψει το εμπορικό deal
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Το Κέντρο Κένεντι θα μετονομαστεί σε «Τραμπ – Κένεντι»: Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δίνει «συγχαρητήρια» στον νεκρό πρόεδρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ όταν επανήλθε στην προεδρία απέλυσε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου και τα αντικατέστησε με συμμάχους του, οι οποίοι στη συνέχεια τον όρισαν πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου
Ντόναλντ Τραμπ
Νέες φωτογραφίες από την υπόθεση Επστάιν δημοσιεύτηκαν από τους Δημοκρατικούς – Τα μηνύματα για «αποστολή κοριτσιών», ο Μπίλ Γκέιτς και ο Νόαμ Τσόμσκι
Οι Δημοκρατικοί της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των ΗΠΑ έφεραν στο φως κι' άλλες φωτογραφίες που αφορούν την υπόθεση του Τζέφρι...
Ο φιλόσοφος Noam Chomsky με τον Έπστάιν 5
Νεκροί και οι 6 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος τύπου Cessna που συνετρίβη στη Βόρεια Καρολίνα - Βίντεο από τα φλεγόμενα συντρίμμια
Το Cessna ανήκε στον βετεράνο οδηγό αγώνων NASCAR, Γκρεγκ Μπιφλ, που έχει ανακηρυχτεί ένας από τους 75 σπουδαιότερους οδηγούς στην ιστορία του θεσμού
Εικόνα από το σημείο της συντριβής του Cessna C550 στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ
Ανανεώθηκε πριν 41 λεπτά