Κόσμος

Sharp: Απολύσεις, περικοπές μισθών και πώληση περιουσιακών στοιχείων

Την κατάργηση περίπου 11.000 θέσεων εργασίας στην Ιαπωνία και σε παραγωγικές μονάδες του εξωτερικού ανακοίνωσε ο όμιλος Sharp Corporation.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγχρόνως ανακοίνωσε την κατάργηση της συμμετοχή του στην Toshiba Corp και, συγχρόνως, μέχρι τον Μάρτιο του 2013 την πώληση περιουσιακών στοιχείων του τουλάχιστον 213 δισεκατομμυρίων γεν (2,7 δισ. αμερικανικών δολαρίων) στο πλαίσιο “δραστικής ανασυγκρότησης” της λειτουργίας του.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, πρόκειται για ένα επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο ο όμιλος έχει ήδη θέσει υπόψη των ενδιαφερόμενων και προβλέπει επίσης μισθολογικές περικοπές.

Στόχος είναι να επανέλθει ο όμιλος Sharp σε κερδοφορία της τάξης των 14 δισ. γεν στη διάρκεια του οικονομικού έτους (που ξεκινά την πρώτη Απριλίου στη χώρα), όπως τόνισε εκπρόσωπος της διοίκησής του.

Το σχέδιο καταρτίστηκε μετά τις μεγάλες ζημιές –ύψους 376,1 δισ. γεν– που ο Sharp κατέγραψε ως τον Μάρτιο φέτος, κυρίως επειδή το γεν ανατιμήθηκε και οι πωλήσεις του μειώθηκαν. Ανάμεσα στις αποφάσεις προς εφαρμογή είναι κι η διακοπή της παραγωγής τηλεοπτικών δεκτών υψηλής ευκρίνειας που παράγει ο όμιλος.

Διαβάστε

Η Sharp ετοιμάζεται να διώξει 5.000 εργαζόμενους

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ξηρασία στον Δούναβη αποκαλύπτει τη χαμένη γέφυρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου
Η πτώση της στάθμης του ποταμού έφερε στο φως τμήματα των θεμελίων ενός από τα σημαντικότερα τεχνικά έργα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, δίνοντας στους αρχαιολόγους μια σπάνια ευκαιρία έρευνας
Γέφυρα Κωνσταντίνου, Δούναβης
Υεμένη: 38 στρατιώτες νεκροί σε επιδρομή των Χούθι με drones και πυραύλους
Οι αντάρτες ανέλαβαν την ευθύνη για τα πλήγματα στα στρατόπεδα Μαρίμπ και Χαντραμούτ, τα οποία σηματοδοτούν τη σοβαρότερη κλιμάκωση των τελευταίων ετών - Οι ΗΠΑ κάνουν λόγο για ακόμη ένα δείγμα «τρομοκρατίας»
Χούθι, Υεμένη