Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σιγκαπούρη: Έγκριση σε τεστ αναπνοής που εντοπίζει τον κορονοϊό σε λιγότερο από ένα λεπτό!

Σιγκαπούρη: Έγκριση σε τεστ αναπνοής που εντοπίζει τον κορονοϊό σε λιγότερο από ένα λεπτό!

Οι αρχές της Σιγκαπούρης έδωσαν προσωρινή έγκριση σε ένα τεστ αναπνοής που εντοπίζει τον κορονοϊό μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, σύμφωνα με την τοπική start up που ανέπτυξε το προϊόν.

Η Breathonix, μια εταιρεία του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε ότι τώρα συνεργάζεται με το υπουργείο Υγείας για να ξεκινήσει η δοκιμαστική χρήση του προϊόντος σε ένα από τα μεθοριακά περάσματα με τη Μαλαισία.

Στην πιλοτική κλινική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη η συσκευή αυτή ανίχνευσης του κορονοϊού μέσω της αναπνοής είχε ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο του 90%.

Η συσκευή διαθέτει στόμια μίας χρήσης ώστε να αποφεύγεται η μόλυνση των χρηστών. Αφού ο ενδιαφερόμενος φυσήξει μέσα στη συσκευή, αυτή αναλύει τα χημικά συστατικά της αναπνοής για να καθορίσει αν κάποιος έχει μολυνθεί από την covid-19 ή όχι.

Όποιος βγαίνει θετικός στο τεστ αυτό, θα πρέπει να υποβάλλεται και σε μοριακό τεστ, εξήγησε η Breathonix.

Η εταιρεία επεσήμανε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετούς εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς για τη χρήση του τεστ της και έκανε λόγο για μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον. Άλλες χώρες, όπως η Ινδονησία και η Ολλανδία, έχουν αναπτύξει αντίστοιχα τεστ που εντοπίζουν την covid-19 μέσω της αναπνοής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις