Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Σιγκαπούρη: Τουρίστας «έσπασε» την καραντίνα για να δει την μνηστή του και «έφαγε» 2 εβδομάδες φυλακή

Σιγκαπούρη: Τουρίστας «έσπασε» την καραντίνα για να δει την μνηστή του και «έφαγε» 2 εβδομάδες φυλακή
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Σε φυλάκιση δύο εβδομάδων καταδικάστηκε ένας τουρίστας στην Σιγκαπούρη, αφού δεν τήρησε τα προβλεπόμενα μέτρα για τον κορονοϊό. Ο 52χρονος Βρετανός βγήκε κρυφά από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του για να συναντήσει την τότε μνηστή του ενώ βρισκόταν σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων λόγω της πανδημίας.

Η Σιγκαπούρη έχει θέσει σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο το ξέσπασμα του κορονοϊού, λόγω της αυστηρής καραντίνας για όσους φθάνουν στην πόλη-κράτος, της ιχνηλάτησης επαφών και της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Η χώρα έχει καταδικάσει σε φυλάκιση και έχει επιβάλει πρόστιμα και σε άλλους παραβάτες των κανονισμών για την COVID-19, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ανακληθεί και άδειες εργασίας αλλοδαπών.

Στον 52χρονο Νάιτζελ Σκέα από την Βρετανία, που αποδείχθηκε απείθαρχος, επιβλήθηκε επίσης χρηματικό πρόστιμο 1.000 δολαρίων Σιγκαπούρης (περίπου 620 ευρώ) επειδή βγήκε από το δωμάτιό του τρεις φορές στις 21 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους.

Σε μία περίπτωση, ο 52χρονος έφυγε από το δωμάτιό του για να συναντήσει τη σύντροφό του Άγκαθα Μαγκές Εϊαμαλάι, υπήκοο Σιγκαπούρης, που δεν βρισκόταν σε καραντίνα αλλά είχε κλείσει δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο. Επίσης ο Σκέα δεν φορούσε μάσκα, κάτι που είναι υποχρεωτικό στη Σιγκαπούρη. Η Εϊαμαλάι, 39 ετών, που παντρεύτηκε τον Σκέα τον Νοέμβριο, καταδικάστηκε σε φυλάκιση μίας εβδομάδας κατηγορούμενη για υπόθαλψη του Βρετανού μνηστήρα της. Το ζεύγος είχε δηλώσει ένοχο στις κατηγορίες και ο δικηγόρος τους είπε ότι δεν θα ασκήσουν έφεση στην ποινή τους.

Οι αρχές απαιτούν στις περισσότερες περιπτώσεις όσοι φθάνουν στη Σιγκαπούρη να τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών σε προκαθορισμένα από την κυβέρνηση ξενοδοχεία. Οι παραβιάσεις της καραντίνας μπορεί να τιμωρηθούν με χρηματικό πρόστιμο ύψους έως 10.000 δολαρίων Σιγκαπούρης ή με φυλάκιση έως έξι μήνες, ή και τα δύο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις