Κόσμος

Νετανιάχου: «Σήμερα ή αύριο» συμφωνία για τους ομήρους, «τους ζωντανούς και τους νεκρούς»

Ο ίδιος εμφανίστηκε σε βίντεο, μετά τη δήλωση της Χαμάς ότι αποδέχεται την κατάπαυση του πυρός

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι ελπίζει να προχωρήσει σε ανακοίνωση για τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα «σήμερα ή αύριο», αφού η Χαμάς δήλωσε ότι αποδέχθηκε πρόταση κατάπαυσης του πυρός από τους διαμεσολαβητές.

«Ελπίζω πραγματικά να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε κάτι σχετικά με τους ομήρους, αν όχι σήμερα, τότε αύριο», δήλωσε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε βίντεο που μεταδόθηκε στο κανάλι του στο Telegram.

«Πραγματικά ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε κάτι σχετικά με τους ομήρους — αν όχι σήμερα, τότε αύριο», δηλώνει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Στην συνέχεια, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε να φέρει πίσω όλους τους ομήρους, “τους ζωντανούς και τους νεκρούς”, χωρίς να αναφέρει την αμερικανική πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα, για την οποία έκανε λόγο νωρίτερα πηγή της Χαμάς.

“Εάν δεν τα καταφέρουμε σήμερα, θα τα καταφέρουμε αύριο και εάν όχι αύριο, τότε μεθαύριο, δεν εγκαταλείπουμε. Έχουμε την πρόθεση να τους φέρουμε όλους πίσω, τους ζωντανούς και τους νεκρούς”, δήλωσε ο Νετανιάχου σε ομιλία του κλείνοντας τους εορτασμούς για την “Ημέρα της Ιερουσαλήμ”.

“Η αποστολή μας (να κερδίσουμε τον πόλεμο) συμπεριλαμβανομένης της αποστολής για την επιστροφή των ομήρων, μας συνοδεύει κάθε μέρα και κάθε νύχτα, και αυτήν τη νύχτα, δεν τα παρατάμε”, πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Τα «μαζεύει» το γραφείο του

Ωστόσο, το γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, σε ανακοίνωση που απεστάλη νωρίτερα στο όνομα ενός «ανώτερου αξιωματούχου», επιχειρεί να αναιρέσει τις δηλώσεις του Νετανιάχου.

Ο «αξιωματούχος» ισχυρίζεται ότι αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί ως ένδειξη επικείμενης συμφωνίας.

«Ο πρωθυπουργός εννοούσε ότι δεν θα εγκαταλείψουμε την απελευθέρωση των ομήρων μας και, αν δεν το πετύχουμε αυτό, ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα το πετύχουμε», αναφέρει η δήλωση, προσθέτοντας ότι, προς το παρόν, «η Χαμάς συνεχίζει να εμμένει στην άρνησή της».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ – Επιθέσεις και στα ΗΑΕ – Σφυροκόπημα δίχως τέλος στο Ιράν
Το Ιράν μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί Χαργκ, υπό τον φόβο χερσαίας επιχείρησης των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα χωρίς να πλήξουν ενεργειακές υποδομές
Συντρίμμια στον Λίβανο
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: «Δεν έχω ξαναδεί άλλους να θέλουν να διαπραγματευτούν τόσο πολύ όσο οι Ιρανοί» λέει ο Τραμπ - Διαψεύδει το παζάρι η Τεχεράνη
Παράλληλα ο Αμερικανός Προέδρος υποστήριξε ότι οι Ιρανοί διαπραγματευτές φοβούνται μην «σκοτωθούν από τον ίδιο τους τον λαό» γι' αυτό και δεν επιβεβαιώνουν δημόσια τις διμερείς συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου συγκέντρωσης χρημάτων της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής του Κογκρέσου (NRCC) στην Ουάσιγκτον