Κόσμος

Σήμερα η ψηφοφορία για τον διορισμό Κάβανο στο ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ

Σήμερα το βράδυ (20.30 ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο στο ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η Επιτροπή αποφάσισε με ψήφους 11-8 να προγραμματίσει την ψηφοφορία για την υποψηφιότητά του κ. Κάβανο με τους 11 Ρεπουμπλικάνους να την εγκρίνουν, 8 από τους Δημοκρατικούς να ψηφίζουν κατά και δύο να επιλέγουν την αποχή για να δηλώσουν την αντίθεσή τους.

Μάλιστα ορισμένοι από τους γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος της επιτροπής αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ζητούν να διεξαχθεί έρευνα από το FBI σχετικά με τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος του Μπρετ Κάβανο.

Νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ, ο ρόλος του οποίου κρίθηκε σημαντικός για την έγκριση του διορισμού του συντηρητικού δικαστή, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητά του λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής της Γερουσίας.

Η υπόθεση των σεξουαλικών καταγγελιών φαίνεται ότι εξακολουθεί να διχάζει καθώς γυναίκες σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, επιτέθηκαν φραστικά στον Τζεφ Φλέικ, ενώ προσερχόταν στη συνεδρίαση. «Μιλάμε για το μέλλον της χώρας μας, κύριε» του φώναξε μία εξ αυτών.

Λόγω αυτής της διαμαρτυρίας η συνεδρίαση της Γερουσίας ξεκίνησε με καθυστέρηση λίγων λεπτών και σε κλίμα εξαιρετικά τεταμένο.

Η υποψηφιότητα του Μπρετ Κάβανο αναμένεται να επικυρωθεί στην Ολομέλεια του σώματος καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν μικρή πλειοψηφία (51-49).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν