Κόσμος

Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για την εκεχειρία στην Συρία

Η ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επί του σχεδίου απόφασης που προβλέπει την επιβολή ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός σε όλη τη Συρία για 30 ημέρες, η οποία αρχικά προβλεπόταν να διεξαχθεί την Παρασκευή, αναβλήθηκε για σήμερα Σάββατο το μεσημέρι τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με διπλωμάτες που μίλησαν στο AFP και το Reuters.

Κατά τους διπλωμάτες που επικαλέστηκε το Γαλλικό Πρακτορείο, οριστικοποιήθηκε και υποβλήθηκε στα κράτη μέλη νέο σχέδιο απόφασης. Όταν καταρτίζεται νέο κείμενο, η πρακτική είναι η ψηφοφορία στο ΟΗΕ να μη διεξάγεται παρά πριν περάσει – τουλάχιστον – μία ημέρα.

Οι διαπραγματεύσεις για την πρόταση να κηρυχθεί εκεχειρία σε όλη τη Συρία διαρκούν από την 9η Φεβρουαρίου, με σκοπό να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ασκήσει το βέτο που διαθέτει η Ρωσία, κράτος – μόνιμο μέλος του και ο κυριότερος υποστηρικτής του συριακού καθεστώτος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στο Μεξικό: Δολοφόνησαν σε live μετάδοση μία υποψήφια δήμαρχο και άλλους 3 ανθρώπους κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης
Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στα social media κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης στο Facebook από την Yesenia Lara, ο κόσμος φαίνεται να τρέχει και να ουρλιάζει αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί σε μια πομπή με μοτοσικλέτες
Αξιωματικοί φρουρούν κοντά σε όχημα που ενεπλάκη σε ανταλλαγή πυροβολισμών στη Βερακρούς