Κόσμος

Σκέψεις για Σύνοδο Κορυφής για τον τουρισμό από την ΕΕ

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Τιερί Μπρετόν πρότεινε να διεξαχθεί σύνοδος κορυφής τον Σεπτέμβριο η τον Οκτώβριο για τον τουρισμό.

Η Ευρωπαική Ένωση ανησυχεί για τη ζημιά στον τουρισμό καθώς είναι ένας τομέα που έχει πληγεί σφόδρα από τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο τομέας αυτός, η συμβολή του οποίου τοποθετείται μεταξύ του 10 και του 11% του ΑΕΠ της ΕΕ και αντιπροσωπεύει το 12% της απασχόλησης, έχει εξασθενήσει σε μεγάλο βαθμό από τα μέτρα καραντίνας και περιορισμού των μετακινήσεων που έχουν επιβληθεί για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Την περασμένη Τετάρτη, το ΔΝΤ προειδοποίησε για τους κινδύνους που διατρέχουν οι χώρες του νότου της ευρωζώνης, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα– οι οικονομίες των οποίων εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό.

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε Ευρωβουλευτές, ο Γάλλος Επίτροπος “πρότεινε τη διοργάνωση τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο (αν η υγειονομική κατάσταση το επιτρέπει) μιας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του τουρισμού”.

Αυτή η σύνοδος κορυφής θα μπορούσε να διεξαχθεί ακόμη και τον Ιούνιο μέσω τηλεδιάσκεψης, διευκρίνισε εκπρόσωπος του Επιτρόπου.

Αυτή θα έχει ως στόχο “να σκεφτούμε από κοινού το μετά και να φτιάξουμε έναν οδικό χάρτη για έναν ευρωπαϊκό τουρισμό βιώσιμο, καινοτόμο και ανθεκτικό”, διευκρίνισε ο Μπρετόν.

Στόχος της συνόδου αυτής είναι να συναντηθούν οι θεσμικοί παράγοντες, οι εθνικές, περιφερειακές και τοπικές δημόσιες αρχές και οι παράγοντες της βιομηχανίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Επιτρόπου.

Ο Μπρετόν επέμεινε επίσης στην υπεράσπιση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων του τομέα, τις οποίες μπορεί να εποφθαλμιούν ξένοι επενδυτές.

Ο τομέας αυτός “θα πρέπει επίσης να προστατεύσει τον εαυτό του κυρίως από επιθετικές στρατηγικές επένδυσης από μη ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες μπορεί να δουν στην σημερινή κρίση την ευκαιρία να αποκτήσουν ευρωπαϊκούς θησαυρούς σε χαμηλή τιμή”, προειδοποίησε ο Επίτροπος.

“Σε αυτό θα δώσω ιδιαίτερη προσοχή μαζί με τα κράτη μέλη, προκειμένου τα εργαλεία μας επίβλεψης των ξένων επενδύσεων να βρίσκονται σε συναγερμό”, κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χεζμπολάχ ζήτησε από τον Λίβανο να ανακαλέσει την απέλαση του Ιρανού πρέσβη γιατί είναι «αμαρτία» – Μια νεκρή από επίθεση με ρουκέτα στο Ισραήλ – Οι ΗΠΑ στέλνουν ακόμη 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή
Η Σαουδική Αραβία ζητάει από τον Τραμπ να συνεχίσει τις επιθέσεις στο Ιράν - Ο Λίβανος απέλασε τον Ιρανό πρέσβη - Η Τεχεράνη βλέπει «ενέδρα θανάτου» πίσω από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Λίβανος
WSJ: Το Ιράν «βλέπει» ενέδρα θανάτου πίσω από τις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και ΗΠΑ για το τέλος του πολέμου – Στόχος ο Μοχάμεντ Γκαλιμπάφ
Ο πρόεδρος της ιρανικής Βουλής είναι μέχρι στιγμής ένας από τους λίγους υψηλόβαθμους ιρανούς ηγέτες που έχουν γλιτώσει από ισραηλινές επιθέσεις
Ο πρόεδρος της ιρανικής Βουλής Μοχάμεντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ