Κόσμος

Σκόνη από τη Συρία έχει μετατρέψει την Κύπρο σε Σαχάρα

Πυκνή σκόνη έχει καλύψει την Κύπρο και ιδιαίτερα την Λευκωσία, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ορατότητα σε χαμηλά σημεία και η ατμόσφαιρα , λόγω και της θερμοκρασίας των 38 βαθμών Κελσίου, να είναι αποπνικτική.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία η σκόνη ήλθε από την Συρία και θα παραμείνει στην ατμόσφαιρα περίπου μέχρι τέλος της εβδομάδας . “Ένα χαμηλό βαρομετρικό στην περιοχή του Ιράκ συνέτεινε στην μεταφορά σκόνης από τη Συρία στην περιοχή μας”, ανέφερε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας και σημείωσε ότι μέχρι την Παρασκευή θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα, χωρίς να σημαίνει όμως ότι θα είναι έντονο το φαινόμενο.

Σκόνη έχει καλύψει και την Λάρνακα, αλλά δεν έχει επηρεάσει το πρόγραμμα πτήσεων προς και από το αεροδρόμιο.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί στους δρόμους και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η εταιρεία Danone στη Γαλλία ανακαλεί παρτίδες βρεφικού γάλακτος μετά τους θανάτους δύο νεογνών
Ορισμένες από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Danone, Nestle και Lactalis, ανακάλεσαν βρεφικό γάλα λόγω ενδεχόμενης μόλυνσής του με την τοξίνη σερεουλίδη
Η είσοδος των κεντρικών γραφείων της Danone στο Παρίσι