Κόσμος

Σλοβακία – Τσεχία: Χωρίς ρεύμα χιλιάδες σπίτια εξαιτίας σφοδρής χιονοθύελλας

Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει τόσο την Τσεχία όσο και τη Σλοβακία με αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ρεύμα, ενώ έκλεισε και ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος που συνδέει τις δύο χώρες.

Στην περιοχή Ζίλινα της Σλοβακίας οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω της χιονοθύελλας και να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις, ιδίως προς τα βόρεια.

Στα όρη Τάτρα πνέουν άνεμοι με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα.

Ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου D1 κοντά στα όρη Τάτρα έκλεισε για πολλές ώρες αφού περίπου 30 αυτοκίνητα ενεπλάκησαν σε ένα τροχαίο ατύχημα, λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα.

 

https://twitter.com/bbcweather/status/1621890708998164483?s=20&t=Cs7LJtyYyb5Yt3Aou3LEpA

Στην Τσεχία, 15.000 νοικοκυριά παραμένουν ακόμη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (από τα περίπου 90.000 το πρωί) αφού οι άνεμοι έριξαν δέντρα και καλώδια.

Το πρακτορείο CTK μετέδωσε εξάλλου ότι ακυρώθηκαν δεκάδες δρομολόγια τρένων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ στην Ουκρανία
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές
Ουκρανία
Δύο νεκροί από τις φωτιές που μαίνονται στην Τουρκία - Μία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για «δεκάδες εμπρησμούς»
Πυρκαγιές ξέσπασαν και στην Αττάλεια και σε δασικές εκτάσεις κοντά στην Κωνσταντινούπολη, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο πολλά από αυτά τα μέτωπα
Φωτιές στην Τουρκία