Κόσμος

Σλοβενία: Το κυβερνών κόμμα αποχωρεί από το Twitter λόγω «κακής συμπεριφοράς» του Έλον Μασκ

Το κυβερνών Κίνημα Ελευθερίας (GS) της Σλοβενίας αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί το Twitter, διατυπώνοντας ανησυχίες για τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Έλον Μασκ και σημειώνοντας ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιείται για διάδοση ψευδών ειδήσεων.

«Δεδομένης της συμπεριφοράς και των ανακοινώσεων του νέου ιδιοκτήτη και της διοίκησης του Twitter, μπορούμε να περιμένουμε ότι θα ανοίξουν περαιτέρω τις πύλες του σε άσεμνους τρόπους επικοινωνίας και στη ρητορική μίσους», υπογράμμισε το Κίνημα Ελευθερίας (GS) της Σλοβενίας σε ανακοίνωσή του σήμερα, αναφερόμενο στην πρόσφατη εξαγορά της πλατφόρμας από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ.

Το GS του φιλελεύθερου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Γκόλομπ κέρδισε τις κοινοβουλευτικές εκλογές τον Απρίλιο με μια ατζέντα που υποσχόταν να αποκαταστήσει την πολιτική ευπρέπεια και να ενισχύσει το κράτος δικαίου, το οποίο επικριτές υποστήριζαν ότι υπονομεύτηκε από τον συντηρητικό πρώην πρωθυπουργό Γιάνεζ Γιάνσα.

Ο Γιάνσα, ένας φανατικός χρήστης του Twitter με περισσότερους από 100.000 ακόλουθους σε μια χώρα δύο εκατομμυρίων κατοίκων, χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να επιτεθεί σε κριτικούς και σε μέσα ενημέρωσης, ενώ ο Γκόλομπ δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιούσε του Twitter για να αποφύγει τον πειρασμό των γρήγορων δακτύλων», των βιαστικών αντιδράσεων πολλών στο μέσο αυτό κοινωνικής δικτύωσης.

Το Κίνημα Ελευθερίας – που κατέχει 41 από τις 90 έδρες της Βουλής – τόνισε ότι ο λογαριασμός του στο Twitter αποκλείστηκε για τρεις εβδομάδες λόγω τεχνικών ζητημάτων και με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποίησε ότι δεν χρειαζόταν αυτό το μέσο για να απευθύνεται αποτελεσματικά στους πολίτες.

«Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα αποτέλεσε αντικείμενο κατάχρησης από μέλη και υποστηρικτές ορισμένων πολιτικών κομμάτων για την πόλωση της κοινωνίας, τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, τη χειραγώγηση, τη δυσφήμιση, την προσβολή ή ακόμη και τη χρήση ρητορικής μίσους», ανέφερε το GS, προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί να είναι μέρος σε αυτό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μέση Ανατολή: Το Ιράν απειλεί να αποσυρθεί από την εκεχειρία με τις ΗΠΑ, αν συνεχιστούν οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο – Live όλες οι εξελίξεις
«Χαμένοι στη μετάφραση» οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, το Ιράν και το Πακιστάν, η Τεχεράνη κατηγορεί τους εχθρούς της για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός
Λίβανος
Ασίμ Μουνίρ: Πώς ο «αγαπημένος στρατάρχης» του Τραμπ τον έσωσε από το χείλος του γκρεμού την τελευταία στιγμή
Ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν έχει αναδειχθεί σε έναν απρόσμενο «παγκόσμιο ειρηνοποιό», μεσολαβώντας για την επίτευξη μιας εύθραυστης εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Ο Ασίμ Μουνίρ
Η οικογένεια του Μάθιου Πέρι ζητά τη μέγιστη ποινή για τη «βασίλισσα της κεταμίνης»: «Εσύ το προκάλεσες»
«Ο πόνος που προκαλέσατε σε εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες ανθρώπους, είναι μη αναστρέψιμος», έγραψε. «Δεν υπάρχει χαρά… Κανένα φως στο παράθυρο» δήλωσε η μητριά του ηθοποιού
Ο Μάθιου Πέρι