Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σοκ: Αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε 39χρονη (pics, vid)

Σοκ: Αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε 39χρονη (pics, vid)
Φωτογραφία video grab

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 39χρονη γυναίκα στις ΗΠΑ μετά από επίθεση που δέχθηκε από μαύρη αρκούδα στο Κολοράντο. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής (30/4). 

Ο σύντροφος της 39χρονης Laney Malavolta έφθασε στο σπίτι τους στην πόλη Durango το βράδυ της Παρασκευής, περίπου στις 20:30. Όταν ανακάλυψε πως τα δύο σκυλιά τους ήταν εκτός σπιτιού και πως η σύντροφός του έλειπε, ξεκίνησε να την αναζητά σε μία διαδρομή, σε ιδιωτική έκταση, στην οποία συχνά έβγαζαν τα σκυλιά τους βόλτα. Εκεί εντόπισε το πτώμα της 39χρονης και ενημέρωσε τις Αρχές.

Δείτε εδώ φωτογραφίες:

 Στο σώμα της 39χρονης βρέθηκε τρίχωμα αρκούδας, περιττώματα και σημάδια από δαγκώματα. Με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών, αξιωματούχοι της άγριας ζωής εντόπισαν μία δεκάχρονη αρκούδα και τα δύο μικρά της. Σκότωσαν και τα τρία ζώα και μεταφέρθηκαν σε κρατικό εργαστήριο για διενέργεια νεκροψία όπου αναλύθηκαν και δείγματα DNA.

Δείτε βίντεο:

Στο Κολοράντο υπάρχουν περίπου 19.000 μαύρες αρκούδες, σύμφωνα με αξιωματούχο, και έως πρόσφατα είχαν καταγραφεί μόλις τρεις θανατηφόρες επιθέσεις από το 1961. Οι μαύρες αρκούδες, ένα όνομα που περιγράφει το είδος και όχι το χρώμα, είναι οι μόνες αρκούδες στο Κολοράντο.

Είναι «ενεργές» την άνοιξη και έχουν παρατηρηθεί συχνά κοντά στην πόλη Durango. Μία θεάθηκε να ψάχνει σε έναν κάδο απορριμμάτων και μία άλλη να κατεδαφίσει μία ταΐστρα πουλιών κοντά σε ένα σπίτι.  

Με πληροφορίες από Mirror και Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις