Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Σοκ! Ελεύθερος ένας από τους δράστες του ομαδικού βιασμού που σόκαρε τον κόσμο

Σοκ! Ελεύθερος ένας από τους δράστες του ομαδικού βιασμού που σόκαρε τον κόσμο

Σοκ προκαλεί η απόφαση απελευθέρωσης του νεότερου δράστη του ομαδικού βιασμού στο Δελχί που συγκλόνισε τον κόσμο στο Δελχί το 2012. Λίγοι ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο δικαστήριο.

Έμεινε μόνο 3 χρόνια στη φυλακή επειδή τη νύχτα που συμμετείχε στο ειδεχθές έγκλημα ήταν τα 18α γενέθλιά του. Μια ποινή που πολλοί θεώρησαν ότι αποτέλεσε σοβαρή δικαστική πλάνη. Ενώ όταν έγιναν γνωστές οι τρομακτικές λεπτομέρειες του βιασμού βγήκαν χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ινδίας, στο δικαστήριο βρέθηκαν ελάχιστοι άνθρωποι. Ούτε υπήρχε η οργή που είχε εκφραστεί έξω από το ίδιο δικαστήριο τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν καταδικάζονταν οι άλλοι κατηγορούμενοι για τον ειδεχθή βιασμό. Εκείνη την ημέρα ζητούσαν την ποινή “fansi”. Θάνατο δι’ απαγχονισμού.

Η μητέρα του θύματος Asha Singh είχε υποσχεθεί στην κόρη της πως θα πολεμούσε για εκείνη. Αυτή τη φορα ένιωσε πως απέτυχε. “Το έγκλημα κέρδισε. Εμείς χάσαμε. Οι προσπάθειές μας τα τελευταία 3 χρόνια απέτυχαν”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το νομικό κενό παρά το νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί στη Βουλή στον απόηχο του ειδεχθούς εγκλήματος οδήγησε στην ελευθερία τον νεαρό. “Το δικαστήριο ανησυχεί για τη σοβαρότητα του εγκλήματος, αλλά είναι αβοήθητο γιατί πρέπει να παραμείνει εντός των ορίων του νόμου και των κανόνων”, δήλωσε ο δικηγόρος Anil Soni.

Η ποινή των 3 ετών είναι σίγουρα δυσανάλογη του ειδεχθούς χαρακτήρα του βιασμού. Από τους υπόλοιπους 5 βιαστές, ο ένας πέθανε στη φυλακή και οι άλλοι 4 καταδικάστηκαν σε θάνατο. Το έγκλημά τους ήταν απίστευτα βάρβαρο. Ήταν 16 Δεκεμβρίου του 2012 όταν η Jyoti Singh επιβιβάστηκε σε λεωφορείο με έναν φίλο της για να γυρίσουν σπίτι. Είχαν πάει σινεμά στο νότιο Δελχί. Δέχτηκαν επίθεση από 6 άντρες και τους άφησαν στην άκρη του δρόμου να πεθάνουν.

Η νεαρή κοπέλα βρέθηκε με τα έντερα να προεξέχουν από το σώμα της. Έδωσε απίστευτη μάχη να κρατηθεί στη ζωή και για αυτό της έδωσαν το όνομα “Nirbhaya” (=ατρόμητη). Νοσηλεύτηκε αρχικά στο Δελχί και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Σιγκαπούρη. Πέθανε μετά από 13 μέρες.

Πηγή: Cnn

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε