Κόσμος

Σοκ στη Γαλλία: Πέθανε ο 15χρονος που ξυλοπήθηκε άγρια έξω από το σχολείο του

Σοκ προκαλεί ο θάνατος του 15χρονου  που δέχθηκε άγρια επίθεση από πολλά άτομα χθες (04.04.2024), στην έξοδο του σχολείου του στο Βιρί-Σατιγιόν, στην περιοχή του Παρισιού στη Γαλλία.

Ο άτυχος έφηβος που νοσηλευόταν σε κρίσημη κατάσταση μετά την επίθεση που δέχτηκε, σε σχολείο της Γαλλίας, άφησε την τελευταία του πνοή νωρίς σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα, όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία του Εβρί σε ένα δελτίο τύπου.

Η έρευνα, που ξεκίνησε αρχικά για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφορά πλέον τις «κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της ομαδικής επίθεσης στα περίχωρα ενός σχολικού συγκροτήματος», επισημαίνει ο εισαγγελέας Γκρεγκουάρ Ντουλέν.

«Οι έρευνες συνεχίζονται για να καθοριστούν οι συνθήκες των εγκληματικών αυτών γεγονότων και να επιτραπεί η σύλληψη των αυτουργών», προστίθεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Έχοντας δεχθεί «βίαιη επίθεση από πολλά άτομα», ο έφηβος «βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος από έναν περαστικό σε έναν δρόμο που βρίσκεται κοντά στο γυμνάσιό του».

Το θύμα, που υποβλήθηκε «επειγόντως σε επέμβαση» κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή, απεβίωσε νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Σήμερα επικρατεί συγκίνηση στο σχολείο, που βρίσκεται σε αυτό το λαϊκό προάστιο στα νότια προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου ο 15χρονος Σαμσεντίν ήταν μαθητής της τρίτης γυμνασίου, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Θα σταθούμε αδιάλλακτοι μπροστά σε κάθε μορφή βίας», δήλωσε πριν από την ανακοίνωση του θανάτου του παιδιού ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα άλλο σχολικό συγκρότημα, στο Παρίσι.

Το σχολείο «πρέπει να παραμείνει ένα άδυτο» μπροστά σε «ένα είδος ασυγκράτητης βίας μεταξύ των εφήβων μας», πρόσθεσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
34χρονη από τις ΗΠΑ πυροβόλησε τον σύζυγο και τα 2 παιδιά της και αυτοκτόνησε – Το ανατριχιαστικό βίντεο πριν το φονικό
Τραγική ειρωνεία αποτελεί ένα βίντεο που ανέβασε 2 μέρες πριν το φονικό η 34χρονη Έμιλι στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, στο οποίο μιλούσε για τη μάχη που έδινε με την κατάθλιψη
Η Έμιλι Λονγκ και η οικογένειά της
CNN: «Θανατική ποινή για τους ομήρους η κατάληψη της Γάζας» – Εξαντλημένος θα επιχειρήσει ο ισραηλινός στρατός
Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και μαχητών της Χαμάς - Προσοχή σκληρά βίντεο - Το 40% των ισραηλινών στρατιωτών έχουν πλέον σημαντικά λιγότερο κίνητρο να υπηρετήσουν στο μέτωπο
Στρατός Ισραήλ
8
Διαδηλωτές γιούχαραν τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Βανς, για την παρουσία εθνοφρουρών στην Ουάσινγκτον - Η απάντησή του στα συνθήματα
Με αφορμή το σύνθημα «Ελευθερώστε την Ουάσινγκτον», ο Τζέι Ντι Βανς έδωσε τη δική του απάντηση λέγοντας «ς ελευθερώσουμε την Ουάσιγκτον, ώστε οι νέες οικογένειες να μπορούν να περπατούν και να αισθάνονται ασφαλείς»
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς
Σοκαριστικό ατύχημα σε λούνα παρκ στην Ινδία: Παιχνίδι έπεσε αφρενάριστο από τα 15 μέτρα – 4 τραυματίες, οι 2 παιδιά
Όλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες - Ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε περάσει τους ελέγχους ασφαλείας
Λούνα παρκ
Ο Τζέι Ντι Βανς θέλει η Ευρώπη να αναλάβει τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Δεν πρέπει να σηκώσουν οι ΗΠΑ το βάρος
«Το Κίεβο θέλει να διασφαλίσει πως δεν θα δεχθεί ξανά εισβολή και ότι θα έχει μακροχρόνια εδαφική ακεραιότητα, η Μόσχα από την άλλη, θέλει συγκεκριμένα εδάφη» λέει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ - Νέα επίθεση της Ρωσίας σε ουκρανικά εδάφη
Ένας πυροσβέστης σβήνει καμένα αυτοκίνητα σε χώρο στάθμευσης μετά από επίθεση ρωσικού drone, εν μέσω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία
Που θα μπορούσε να γίνει η συνάντηση της συνόδου κορυφής μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο Ουκρανός πρόεδρος και ο Ρώσος ομόλογός του δεν έχουν συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο από το 2019, όταν συναντήθηκαν στο Παρίσι για να συζητήσουν το τέλος των εχθροπραξιών στην περιοχή του Ντονμπάς
Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι 3