Κόσμος

Σοκ στην Δανία! 17χρονη ήθελε να ανατινάξει δυο σχολεία για… χάρη του Ισλαμικού Κράτους

Σε φυλάκιση 8 ετών καταδικάστηκε μια 17χρονη κοπέλα, που ήθελε να πολεμήσει για το "Ισλαμικό Κράτος". Η υπόθεση αυτή έχει σοκάρει ολόκληρη την Δανία, καθώς η κοπέλα σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις σε δύο σχολεία, το ένα εξ αυτών εβραϊκό.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάσισε ότι το κορίτσι, το οποίο ήταν 15 ετών εκείνη την εποχή, είναι ένοχο στις κατηγορίες, επικυρώνοντας την απόφαση που είχε εκδοθεί πρωτόδικα.

Σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε καταδικάσει την κατηγορούμενη σε κάθειρξη έξι ετών. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να καταδικαστεί σε επ’ αόριστον προληπτική κάθειρξη.

Η έφηβη είχε συλληφθεί στο σπίτι της πέρυσι τον Ιανουάριο και είχε κατηγορηθεί από τις αρχές ότι σχεδίαζε να διαπράξει επιθέσεις αφού είχε αποκτήσει χημικές ουσίες με στόχο την κατασκευή βομβών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1